Nytt meteorregn nästa år

Hej alla!
 
I början av året så la jag upp en kalender med astronomiska händelser som ni inte får missa (se 1:a januari). Då nämnde jag bland annat en komet vid namn ISON som kommer att vara synlig i augusti månad. Något som är intressant är att vi kommer att få ett extra meteorregn året efter. Bitar av ISON kommer att brinna upp i jordens atmosfär och kommer förmodligen att vara synliga. Detta kommer att ske i början av nästa år. Så ha det här i tankarna. jag ska se till att ge er en uppdatering om tider och position någon månad innan det sker så att ni inte missar det. 
Och glöm inte bort att titta på kometen heller! Bäst syns den med ett teleskop. Missar ni den så kommer den att vara synlig igen efter 10 000 år!
 
Kometen, som har en hög parabolisk bana, sägs komma från Oorts moln. Oorts moln är ett "moln" av kometer som omger solsystemet. Dessa är stenrester från solsystemets bildande, och kolliderar stenarna med varandra så finns det en stor risk att en av de får en knuff. Detta kan i sin tur leda till att den får en bana mot solsystemet. 
 
Som sagt, missa inte kometen och se till att se meteorregnet. Det lär inte bli ett stort regn som Leoniderna men det är ändå något. 
 

Kommentarer
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: