VR Blog Awards

Hej alla!

I bloggosfären finns det massa intressanta bloggar, men jag tycker att få sticker ut. Jag erkänner, det är många som handlar om mode/vardagsbetraktelser, och inget annat känns det som. Därför följer jag inga bloggar, för de känns monotona. Ibland hittar jag intressanta bloggar, men det händer inte ofta om jag ska vara ärlig. Många handlar om utseendet, men det finns så mycket annat som man borde lägga lika mycket tid på. Snart är det VR Blog Awards, där nominerade bloggar får chansen att vinna ett pris. Det är som att man får en bekräftelse på att ens blogg är intressant och värd att följa. Från början ville jag inte skriva detta inlägg, för hur ska denna blogg bli nominerad (eller ens vinna) när det finns storbloggare där ute? Efter att han tänkt igenom det så ändrade jag mig. Jag vill bli nominerad och jag ska berätta varför...

Jag tänkte att jag borde vara en av de nominerade, för det brukar aldrig finnas en vetenskapsblogg bland de nominerade. Det är dags att ändra på det tycker jag, för vi bloggare har yngre läsare som ser upp till oss. Om det bara finns bloggar om ens yttre så påverkas de yngre av det, de lägger då mer vikt på sitt utseende. Utseendet är bara ett skal, ett plus. Det är insidan, ens värderingar, intellekt och sett att uttrycka sig och behandla andra som gör oss vackra och unika.

Varför ska min blogg bli nominerad? Förutom det jag nämnde ovan så känner jag att jag är en förebild. Som 4 åring flyttade jag till Göteborg, från en liiiten by i Turkiet vid namn Celep. Jag har, likt många invandrare, kämpat för att anpassa mig till det svenska samhället så gott jag kan, men samtidigt inte glömt mina rötter. Nu sitter jag här, en muslimsk kurdisk tjej som studerar till civilingenjör i rymdteknik och driver en astronomiblogg. Min dröm om att bli astronom och utforska andra världar har funnits där sen 13 års åldern och jag kämpar fortfarande för denna dröm! Snart är jag där, om 2,5 år tar jag examen!

Jag får mail och kommentarer från läsare som uppskattar min blogg och ser mig som en förebild faktiskt. Då har jag lyckats, för det var precis därför jag startade denna blogg! Förutom att skriva om vetenskapens fantastiska upptäckter så vill jag även poängtera att astronomi och vetenskap generellt är roligt! Jag skriver inte långa, tråkiga texter, utan skriver inlägg med en liten extra touch. Jag vill att när besökaren läser mina inlägg så ska det kännas som att hon eller han hör det från mig. Och när han eller hon kommenterar så vill jag att det ska kännas som att vi diskuterar ämnet live. Jag vill även att ett inlägg ska lämna ett fotspår i läsarens tankar, så att texten får personen att tänka i andra banor och fråga sig själv: varför är det så, hur blev det så osv. Ni förstår nog vad jag menar, det är nästan så att jag vill att ni ska bli filosofer hehe.

Så, vill ni att min blogg får chansen att vinna VR bloggpris så tycker jag att ni ska NOMINERA MIG! Det är dags att en vetenskapsblogg får stå i rampljuset!
Av: mig

Kommentarer
Jan-Erik

Jag nominerade dig redan för 3 veckor sedan. Hoppas det blir många fler nomineringar!

2012-05-18 22:59:22
Martina

De tycker jag absolut att den förtjänar, jag röstar på dig!

2012-05-19 10:56:35
URL: http://lchfklubben.se/healthandscience
Assi

Tack, vad snälla ni är! Har absolut ingen chans att bli nominerad ens, men det är värt att försöka! :)

2012-05-24 11:09:25
Johannes Winger-Lang

Har definitivt nominerat!

Svar: TACK!!!
Assiye Suer

2012-06-11 22:42:04
URL: http://johanneslang.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: