Pilot trodde att Venus var ett plan

Aftonbladet hade en rolig artikel om en pilot som var trött och trodde att Venus var ett flygplan. Det slutade med att han fick störtdyka för att hindra en eventuell krock, vilket ledde till att 16 presoner blev skadade!
Enligt uppgifterna tog piloten en 75 minuters lång tupplur under sin rast. När han gick tillbaks till cockpiten var han lite trött, ja ni vet hur det känns efter en tupplur. Man känner sig lite trött i huvudet och kanske borta en liten stund.
Så när han var redo att flyga planet såg han som sagt Venus och trodde att det var ett flygplan som flög mot hans riktning. Detta fenomen kan upplevas när något flyger mot en. Då ser man ett fast sken, men så fort planet ändrar riktning så ser man lamporna blinka. Det är för att ljuskällan är riktad mot dig, så det borde vara logiskt. Alla har sett det!
Han var rädd att det andra "planet" (vilket är en planet HA HA) var mot kollisionskurs. Nedstigningen varade i 46 sekunder och passagerarna som inte var fastspända flög upp mot taket och slog sig illa. De skadade fick föras till sjukhus och omplåstras. Som tur var lämnade dem sjukhuset med lindriga skador. Det kunde ha slutat allvarligare!
Vad ska man säga? Jag har aldrig tänkt på att en himlakropp kan missleda en så mycket. Det känns som att man borde ha blivit varnad i förväg ifall det hade varit ett annat plan, för det finns ju radar. Aja, sånt händer. Den mänskliga faktorn förvånar mig ibland. Rolig artikel i alla fall.

Kommentarer
Jan-Erik

Han trodde inte att det var ett flygande tefat i alla fall :-) Det är många UFO-rapporter som visar sig vara Venus.

2012-04-27 13:50:24
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: