Apollo 16

NASA släppte igår en video där man kan se Apollo 16 astronauternas instrument och annat (som fotspår), som dem lämnade efter sig. Man kan bland annat se Charles Dukes spår, astronauten som jag träffade för inte så länge sen. Det går att se månlandaren, kratrar och andra områden som dem undersökte. Om detta inte bevisar att människan har landat på månen så vet jag inte vad som övertala alla som inte tror på att månlandningarna. Videon är väldigt bra, ta en titt!

Kommentarer
Yngve

Ja, den videon var intressant. Det är också märkligt att det fortfarande finns folk som tror att vi människor aldrig varit på månen och att allt skulle vara en konspiration. Såg för en tid sedan en dokumentär där en vetenskapsman avfärdade samtliga argument i detalj efter detalj. Om det hade varit en konspiration så hade ryssarna avslöjat den på 70-talet :)

2012-04-26 10:46:51
Ingemar.T

Det mest övertygande för en människa vad gäller månlandningarna är nog månstenarna vi tog med tillbaka till jorden. De flesta kanske tror att dessa är precis som vilka stenar som helst, men det intressanta med stenarna är att dess yta är täkt av kratrar. Inget intressant i sig, men tittar man inuti de kratrarna hittar man mindre kratrar. Om man tittar på stenen under ett mikroskop finner man ännu mindre kratrar. Kratrar i kratrar hela vägen ner till kratrar med storleken av en cell! Ett kratermönster som endast kan ha uppstått vid en hel avsaknad av atmosfär under en extremt lång period av meteoritbombardering. Tyvärr har 180 av de totalt 270 "good will månstenarna" som nixonadministrationen delade ut till andra länder för att kunna studeras försvunnit. Vandaliserade eller stulna pga sitt värde hos samlare. Det är kanske på tiden att vi hämtar hem mer exemplar till världens universitet.

2012-05-06 17:30:48
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: