Del 2. Äta i rymden

Hej!
Nu vet ni hur astronauterna sover i rymden. Låt oss gå vidare till nästa roliga del, nämligen att äta i rymden. Maten håller på att förbättras, och i framtiden när det finns ett kylskåp och bord så kommer astronauterna att äta trevligare mat. Vet egentligen inte riktigt varför man ska ha bord och stolar i tyngdlöshet. Kanske för att få en hemtrelig känsla? Nu får dom helt enkelt klara sig med dagens, men vem bryr sig om det? Dom har ju endå världens bästa jobb, eller hur (Att jobba för ESA är lika bra!)? Frukt och kakor t.ex. behöver inte vara förpackade på ett speciellt sätt. Det går bra att äta sitt äpple i rymden.  Allt annat är i speciella förpackningar eller konservburkar. Är maten torkad så ska det blandas med vatten. Christer Fuglesang skrev att han åt äggröra till frukost en dag. Då menar jag torkat äggröra som han fick blanda med vatten. Låter kanske inte så gott? Det finns även en liten ugn, så att man kan värma maten

Ketchup och senap finns. Salt och peppar också, men det är flytande. Små pepparkorn är inte så bra i tyngdlöshet ;)
Astronauterna brukar äta 3 måltider om dagen. Frukost, lunch och middag. Maten har speciella vitaminer och mineraler så att b.la skelettet inte blir skört.
Astronauterna behöver inte äta speciell rymdmat, det går bra med kött, nötter och grönsaker.Man dricker juice, vatten, kaffe eller lemonad. I framtiden kommer man kanske att dricka öl också, om kineserna får bestämma. Men är det egentligen en bra idé i rymden? Mycket arbete som kräver mycket uppmärksamhet. Vi får se.

En rymdfärja har alltid med sig lite gott till astronauterna som har bott där länge. Viste ni förresten att astronauterna äter Arla yoghurt i rymden ;)?

En bra video om rymdmat.

Kommentarer
matilda

svar; ja det måste vara läskigt :O:)

2009-06-04 18:57:42
URL: http://baramatildaa.blogg.se/
Bloggen om Darin

Oj vilken orginell blogg ;)



Visste du att en singel från Darin har varit uppe i rymden, den gången Fuglesang åkte upp?



2009-06-04 20:00:53
URL: http://darinzanyarblogg.blogg.se/
Assi

Hej!



japp, det viste jag. hans brorsdotter eller någon i släkten gillar Darin. Gött, för han är kurd också :D!



Ja, lite läskigt. Men detär FÅ som får besöka rymden ;D

2009-06-04 20:16:58
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: