Jupiter i andra färger.

"The cool thing about astronomers - and there're lots of cool things to choose from, because we are so very, very cool - is that when we wonder about something, we can go and take a look to check it out."

heheh, såå sant. Phil Plait skrev detta i sin blogg ^^. Sitter och tittar på tv. Kom hem från stan,köpte inget :P. Bara en astronomi tidning på engelska. Verkar inte som om jag ska till Turkiet. Biljetterna kostar 3600+. Det är FÖR mycket, med tanke på att jag ska till Egypten om 20 dagar och redan har varit i Turkiet iår. Snart ska Dilek komma hit, men innan det ska jag läsa lite ur tidningen. Har bläddrat snabbt igenom den, och det jag hatar mest är all reklam dom har. På teleskoper och annat. Blir ju inte roligt när det är reklam på varannan sida typ.
Dock finns det mycket i tidningen som man vill köpa. Alla teleskop, wow!

Den här bilden är den skarpaste bilden man någonsin har tagit på Jupiter, från jorden då. Tagen med ett avancerad teleskop som heter the Multi-Conjugate Adaptive Optics Demonstrator, MAD om man förkortar.
Den tar faktist mycket bättre bilder än Hubble, tro det eller ej. Väldigt häftigt, för i rymden kan man ta hur bra bilder som hels. Det finns ingen atmosfär och luftföroreningar finns det inte heller. Därför är det väldigt svårt att ta riktigt bra bilder härifrån.
Men Jupiter ser ju inte ut så på riktigt, gör den? Självklart inte, man ser planetens infraröda strålning. Vi människor kan inte se något i en sådan våglängd. Ska bli kul att se vilka bilder dom lyckas ta med teleskopet.

Kommentarer
Louise

You go girl! :) Läste din story om hur du fick upp ögonen för astronomi, och kan bara säga wow. Hoppas du lyckas! :) Håller tummarna. Kul att se nån som brinner för nåt här i livet!

2008-10-04 23:23:10
URL: http://theoman.blogg.se/
Assi

TACK :D!!

2008-10-05 11:26:27
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: