Jesus född i juni månad?

Hej!
Shit vad jag är nervös alltså, eller är jag ivrig? Om en liiten stund ska jag till observatoriet och "guida". Fasen vad jag älskar det här arbetet. 
Innan jag går så ska ni få en länk till en lite udda artikel. Daily astronomy skriver "Jenus was born i June". Kristna firar ju Jesus födelse, julen. Men nu skriver dom att han föddes i Juni istället :S.

" The researchers claim the 'Christmas star' was most likely a magnificent conjunction of the planets Venus and Jupiter, which were so close together they would have shone unusually brightly as a single "beacon of light" which appeared suddenly. If the team is correct, it would mean Jesus was a Gemini, not a Capricorn as previously believed".

Nä, ni får läsa artikeln själva. Om man tar den här artikeln seriöst, så kommer det säkert bli heta diskussioner om detta.
Jag tror inte på detta. Vist, astronomer är smarta. Men det finns vissa saker som dom bara inte kan bevisa. Det spelar ingen roll vilken teknik dom har använt. Allt går inte att förklara. Det tycker jag!

Kommentarer
christofer

Om det var i juni eller december spelar mindre roll då han inte ens föddes "år noll" som vi utgår ifrån i vår tidräkning! ;-)

2008-12-09 20:56:52
URL: http://www.gakforumet.se
Assi

Ja. Men endå. man firar ju Jesu födelse under december.

2008-12-09 22:47:46
Jenny

Vi i Sverige är uppvuxna med tron att våra högtider kommer ifrån den kristna tron, att det mesta av kulturellt värde härstammar ifrån kristendomen. Men med ett större intresse, arkeologiska fynd och forskning har man kommit fram till att mycket av det vi har idag faktiskt härstammar från våra religiösa rötter i Asatron.Den romerska mytologin och den nordiska mytologin har mycket gemensamt, det krävs ingen vetenskapsman för att se det. När det romerska tidesystemet nådde oss byttes även de romerska gudarna ut mot våra svenska. Exempel på detta är guden Merkurius som bytte till Oden och skapade veckodagen onsdag. Guden Jupiter bytte vi till Tor som skapade torsdag.En av våra mest kristna högtider är väll endå julafton. Men är det verkligen det? Att fira Jesusbarnet är inte i närheten likt julfirandet. En av dom viktigaste religiösa högtiderna i den nordiska mytologin är Midvinterblotet. Midvinterblotet infaller under vintersolståndet och firades därför runt den 22 December. Man firade då solens återkomst och offrade blod (blot) åt asarna i hopp om en god skörd då när solen äntligen kommit tillbaka. Nyare forskning och tolkningar av bibeln visar att Jesus knappast föddes i november, utan snarare i juni!

2011-05-17 18:57:32
URL: http://iwantaperfectsoul.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: