Internetberoende

Läste precis en kul artikel om internetberoende, något som vi alla känner till. Alla äger en dator och så fort interneten inte fungerar så blir man frustrerad, ibland arg. Detta även om den inte fungerar i några minuter. Kommer ihåg när min internet inte fungerade och jag fick fram och tillbaks till routern för att se om något inte stämde. 
 
Nu har tyska forskare upptäckt att personer som är beroende av internet ofta bär på en gen, samma gen som kan förknippas med den nikotinberoende genen.  

– Forskningen visar att det finns tydliga indikationer på att det finns genetiska orsaker bakom internetberoende, säger Christian Montag från Bonns universitet till The Telegraph. (Källa: DN.se)
 
Han har tillsammans med sina kollegor intervjuat 800 personer om deras internetvanor och ställt frågor som hur ofta de tänker på internet och hur de känner sig när deras internet inte fungerar.
Av dessa 800 personer var det 132 som tydligt visade att de hade ett beroende. Deras genetiska uppsättning skilde sig från de som inte var beroende, Det visade sig att det är samma gener som gör att vissa individer har det lättare för att bli beroende av nikotin.
 
Det är nästan sorligt hur vi människor påverkas av datorer, speciellt internet. Visst känner ni igen er själva när ni läser dessa rader? 
 

Kommentarer
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: