Första triathlon i rymden

Något som måste vara riktigt jobbigt är nog en triathlon. Det krävs så mycket styrka, vilja och disciplin. Jag skulle nog aldrig klara av det!
 
Någon som har varit i rymden flera gången, och länge, är Sunita Williams. Hon har nu gjort något som ingen annan har gjort, klarat av en triathlon i rymden, eller en spaceathlon som dem säger. 
 
Hon använde rymdstationens motionscykel, löpband och roddmaskin (resistive exercise). Denna fungerar i princip som en tyngdlyfningsmaskin fast i tyngdlöshet. Musklerna tränas inte när man lyfter vikter i rymden, något som ni säkert vet. Detta hjälpte henne simulera den typ av träning hon skulle få av att ha simmat i en halv mil. Allt tog henne 1 h 48 m och 43 s.
 
Sunita är en häftig astronaut som har slagit flera rekord. Bland annat är hon den enda kvinnan som har varit längst i rymden, hela 195 dagar. 6 rymdpromenader har hon gjort, vilket är rekord, och de varade i 44 h sammanlagt. Hon är även den första kvinnan som har åkt upp till rymden flest gånger. Och nu på lördag ska hon fira sin födelsedag i rymden, lycko! Jag skulle gjort allt för att få spendera en dag i rymden! 
 
 

Kommentarer
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: