Upptäckte Curiosity något?

Hej alla!

Vill bara säga att NASA kommer att hålla en presskonferens ikväll kl 18 och ni kan se den live Här. Dem kommer att prata om det som Curiosity upptäckte. Så, vad tror ni? Har landaren hittat bevis på att det har funnits liv där, eller har dem hittat liv? Eller kanske ingenting? Om några timmar får vi svaret!
 
update: Tyvärr, ingenting, nada. Precis vad jag hade förväntat mig. Kommer vi någonsin hitta något där? Eller är det dags att lägga drömmen på hyllan och satsa på något annat? Solsystemet kryllar ju av till exempel aktiva månar (Enceladus, Io osv), som väntar på att bli utforskade! Eller ska NASA fortsätta att spendera miljarder på detta? 

Kommentarer
Yngve

Hej!

De talade om fynd av kolföreningar i morse, med man behövde utesluta att dessa inte kom från Curiosity själv.

Men om man hittar andra riktiga bevis för något organiskt liv på Mars är det intressant att se hur de kyrkan reagerar? :-)

Svar: Hejsan!Ja, det är tyvärr så. Det finns tuffa organismer här på jorden och de följer med till rymden också vare sig man vill det eller inte. Det hade varit historiskt om det verkligen kom från Mars!!
Kyrkan blir modernare och modernare, så en dag kommer nog kristendomen att acceptera liv i rymden också. I framtiden kommer religionen inte existera längre, för dem går emot sin tro. Jag undrar också! Är också nyfiken på hur muslimer kommer att reagera. Fast å andra sidan vet jag nog det trots allt..
Assiye Suer

2012-12-04 13:18:44
Jan-Erik

Ja, det var lite much ado about nothing... men Curiosity kanske rullar i 8 år precis som Opportunity så det kan upptäckas mycket än. Problemet med Jupiters och Saturnus månar är att det tar så lång tid att komma dit men visst vore det spännande med en landare på Europa eller en Stardust-liknande sond som passerar Enceladus och fångar lite partiklar från "fontänerna" och tar med dom tillbaka till Jorden. Kan du inte komma på något sätt att skicka sonderna snabbare? :-)

Svar: Aa håller med! Känns nästan som att den inte kommer att hitta något där men vi får väl hoppas på det bästa!Det där går att lösa, teknologin utvecklas hela tiden. + var gör det om man väntar några år extra på att den ska nå en av Saturnus månar? Tänk dig vad vi kan upptäcka där, dem är ju endå aktiva!
Hahah, kan ju alltid försöka. Men Enceladus ska jag definitivt utforska en dag ;)
Assiye Suer

2012-12-12 01:57:28
Jan-Erik

De tidigare resultaten från Curiosity om avsaknaden av metan i den koncentration som tidigare rapporterats var i alla fall intressant. Och den har ju flera fina instrument med sig, verkligen ett helt laboratorium på hjul.

Från beslut om sond tills data kommer tillbaka från Jupiters eller Saturnus månar tar 20 år... jag vill se en ubåt under isen på Europa under min livstid... utforskningen går alldeles för långsamt...

Idag är det förresten 40 år sedan de senaste astronauterna lämnade Månen...

Svar: Du, jag ska se till att en ubåt landar på Enceladus och utforskar den. Du kommer att få det uner din livstid! ;)
Assiye Suer

2012-12-14 13:15:40
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: