Discoverys sista resa.

Hej alla!

Nu är det bestämt. Den 24/2 ska Discovery upp för sista gången med STS-133 teamet ombord. Kl 22.50 ungefär (4:50 p.m. EST) kan man se uppskjutningen på NASAs hemsida.
Teamet ska ta med sig Permanent Multipurpose Module (PMM) till rymdstationen PMM kommer att ge ytterligare lagringsutrymme för stationens besättning.
Något annat som kommer att tas med upp är Robonaut 2, som är en robot som kommer att hjälpa astronauterna med olika sysslor. Dem kan använda speciella verktyg och göra annat som astronauterna gör i ISS. Framtiden är verkligen här! I framtiden kommer väl robotar att sköta allt i rymden. Undrar om vi kommer att ha astronauter då?


Som tagen ur en film.


Kommentarer
Stjärnskådaren

Det är en bra fråga! Artificiell intelligens kommer att ge oss robotar av olika slag som kommer att kunna klara sig själva till allt större del därute. Men det dröjer nog innan mänskliga utforskare kan ersättas helt och hållet. Sen är ju frågan om en artificiell intelligens någonsin kan skapas som är på mänsklig nivå, och det tror jag kommer att ske. Vad som händer därefter är svårt att gissa.

2011-02-20 19:00:02
Assi

Håller med!

2011-02-22 21:58:27
Lena Nordlund

Om de kommer iväg blir det nog en liten snutt Vetenskapsradions nyheter i morgon.

Vi har nu lagt ut en länk till den Astroblogg till vår en så länge alltför lilla Facebook-grupp för Kossornas planet. Gå gärna med!Lena, Sveriges Radio, Kossornas planet

2011-02-24 17:50:31
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: