Tänkte påminna er..

Om att man imorgon kl 22.30 kan se Stephen Hawkings universum på Discovery channel. Jag ska inte missa dokumentären ;)
Update: har ingen aning om dem visar en repris. Ni får besöka http://tv.nu och se om dem gör det ;D

Kommentarer
Oliver

Stephen Hawking är kung!

2010-10-02 20:18:04
Maxime

Bra att man inte har tillgång till Discovery Channel ='(

2010-10-03 22:46:11
URL: http://koitsalu.eu
Jennifer

Äntligen en blogg som är värd att följa!

2010-10-04 20:00:27
URL: http://lisyia.blogspot.com
Tellus

Hej Assi. Ja Stephen Hawking rockar. Satt och sökte på Google: "astronomi nära mig" och hittade din blogg. Har inte hunnit läsa så mycket men jag har nu på senare år (31) blivit mer och mer intresserad av rymden i allmänhet. Har sett en miljard dokumentärer om diverse saker inom matematik, fysik, kemi, rymden etc etc. Har börjat på KOMVUX nu och läser in alla gymnasieämnen. Matematik är mitt starkaste område, håller just nu på med kurs C. Grejen är den att man känner sig för gammal för att kunna bli nåt inom naturvetenskapliga ämnen. Så jag har tänkt att försöka bli en amatörastronom med mitt nyinköpta teleskop från teknikmagasinet haha! Jag vet inte alls vart jag ska börja. Har inga likasinnade i närheten och känner mig allmänt vilse inom ämnet. Har inte hunnit testa teleskopet än. :) Önskar på mer molnfria kvällar snart. Har du nåt bra tips till en äldre herre som fått upp ögonen för astronomi? Ska läsa lite mer på bloggen imorgon på en dator nu när mobilen krånglar lite.Ha en bra kväll.

2010-10-04 22:55:26
Fredrik

Missade det suck... när blir det repris igen?

2010-10-05 01:44:44
Assi

* Åh, det är precis det jag vill. Folk som följer min blogg :). *

2010-10-06 10:18:13
Assi

* Håller med!

jaså, coolt! Alltid kul med personer som hittar hit!

Lycka till när det gäller dina studier!

Det är det bästa med astronomi! Man kan bli amatörastronom.

Hehe, jag köpte själv mitt första från teknik magasinet!! Man kommer inte att se så mycket, så du ska inte bli besviken. Med ett sådan teleskop kan man se Saturnus som en liten prick. Det teleskopet är nog bäst för att observera månen, men även solen. DÅ ska du sjävklart inte titta in i okularet, utan projicera bilden på ett papper. Men var försiktig, det kan skada linsen.Jag skulle nog rekommendera att du först laddar ner programet Stellarium som finns på internet. För då vet du vilken tid du ska ut och observera. Sen ska du lära dig att hitta stjärnbilderna på himlen. Gör du det så kan du hitta planeter och annat mycket snabbare. Ibland kan det kanske stå att Jupiter står nära, hmmm låt oss säga Lejonet. Då måste du veta vart Lejonet ligger ;)

Jag kan nog inte ge fler tips. Det gäller att lära sig hur man hittar allt på himlen. Sen blir det bara enkelt :). Och om du har sett många dokumentärer och läst mycket så är jag säker på att du redan kan en hel del om astronomi :)Lycka till!

2010-10-06 10:28:04
Tellus

Oj! Tack för det långa svaret! Japp jag har en liten känsla i kroppen och i hjärnan om vad som pågår runtomkring oss. Jag blir yr och snurrig av att titta upp på himlen haha. Inte en stark egenskap för att bli astronom! Känns lite som höjdrädsla. Intellektuellt så vet jag att det är löjligt, men jag känner omgivningen i hjärtat och rörelsen i kroppen från våran färd genom rumtiden. Kan inte så mycket om grundfysik, grundkemi etc. Men intresset finns, är bara lite ledsen att jag började så sent. Det finns så många härliga dokumentärer som sveper undan benen på en ibland! Det finns så många vackra saker! Jag vill länka en underbart gjord vacker låt. Med bla Carl Sagan. Det funkar inte nu när jag skriver på telefonen. Men sök på Youtube efter: "Carl Sagan-A glorious dawn" Måste fixa en dator så kan jag tipsa om en massa bra och roliga saker!MVH Tellus

2010-10-06 18:31:08
Tellus

Glömde i all hast att tacka för alla tips och motivationsboosten! :D Tack tack!

2010-10-06 18:34:26
Stjärnskådaren

Carl Sagan är en legend och låtarna med han och andra är fantastiskt bra gjorda. Speciellt gillar jag A Glorious Dawn och Our Place in the Cosmos.

2010-10-07 16:17:07
Tellus

Japp! Allt med Richard Feynman är även det magiskt!Jag lyckades få tag på Carl Sagans "Cosmos" :http://m.imdb.com/title/tt0081846/En så underbar miniserie som många klipp i musikvideona är tagna ifrån! Ifall ni kan hitta denna så är den guld värt! (1980)Sen har vi Jacob Bronowskis: "The Ascent of Man" (1973)

helt fantastisk! Även det en dokumentärserie:http://m.imdb.com/title/tt0069733/Ni som är yngre, bli inte avskräckta för att dom har några år på nacken. Dom slår det mesta även idag.Tack för mig och tack Assi för din fina blogg. Sorry att ditt "kommentarutrymme" fylls av megamängder av mina inlägg haha. :D Kram på er alla.MVH Tellus :)2010-10-07 20:26:21
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: