Stjärnhimlen ikväll / Sthlm ♥

Heej alla!

Är tillbaka nu, och passade på att ta en dusch. Det var en från rymdboladet som ringde mig idag :). Fick lite information om press konferensen. Jag ska tydligen prata om mitt projekt, i minst 3 minuter! Hmm, måste börja skriva!
Det är bara 6 dagar kvar! Kommer att bli hur kul som helst :)! Och med Arvid och Alexandra med mig blir det 50 gånger roligare ;). När jag kommer hem från observatoriet ska jag börja med min lilla presentation, måste! Jag är redan nervös!!
Vi kommer även att gå till Sthlms observatorium och få se Saturnus. har saknat Saturnus, ska bli kul att se den igen. Denna gången med ringen nästan kant i kant. Blir förstå gånger för mig. Får ta en fin bild med mobilen också:)

  

Nu till det man kan se tonight! Kanon väder i Göteborg ikväll.
Vi kommer att kunna se en perfekt måne, nästan full. Eller som man säger på engelska, waxing cresen ;).
Och det är ju perfekt, för då ser man alla kratrar. Många säger wow när dom för första gånger ser en closed up måne.
Sen blir det orion nebulosan som ligger bra till.  Venus och Uranus kommer vi också kunna att visa ikväll. Blir kanske lite svårt att hitta Uranus, men vi har en astronomi professor med oss, och han är expert ;).
Och som vanligt kommer vi att kunna se Andromeda galaxen Och ett par stjärnhopar kan vi nog också visa. Eftersom att det är 2 timmars visning ikväll, så kommer vi att hinna med mycket! Orkar man inte stå ute i kylan hela tiden, får ni nog stå inne i utställnings salen och höra mig prata. För jag tänker sköta det som är där inne. Känner för att prata. Eftersom att vi är 3 som jobbar idag så får vi dela upp det.  Är någon sugen på att titta på stjärnor så får man gärna göra det. Det finns faktiskt dom som också vill se på stjärnor. Fast det är inget speciellt, bara en prick.  Som ni ser så är det väldigt mycket. Längar!

Ha det så bra nu. Jag tänker ta en liten tupplur. Vi ses innan jag åker in till obset, om jag lyckas vakna ;)

Kommentarer
Robert

Och så åker ju månen framför Plejaderna med start typ nu...

2009-01-07 17:31:06
URL: http://popast.nu/
Random

Det var nog en från Rymdstyrelsen = SNSB = myndigheten som ringde.



Rymdbolaget = SSC = Esrange och annat kul som man också tjänar pengar på.

2009-01-07 22:35:29
Assi

aa, såg det Robert. Har inte varit på observatoriet i 1 månad snart. så man glömmer :P

2009-01-07 23:47:50
Anki

Hur ser kurvan ut för nervositeten dag för dag? :-)

Vi är flera med mig på Stockholms amatörastronomer som ser fram emot den där prisutdelningen med presentation som äger rum väldigt snart. Men tänk på att det är bara nervöst innan, för när det är dags att börja presentera då känns det helt coolt!!

Själv är jag en före detta planetforskarstudent som var en termin i Tucson i Arizona på stipendium från NASA. Det var fantastiskt! Tyvärr blev jag aldrig astronom men nuförtiden jobbar jag på Södertörns högskola nära Stockholm och är inblandad i lärarutbildningen här, och där ingår mycket som har att göra med hur man väcker och utvecklar intresset hos elever för inte minst naturvetenskap som de flesta elever inte får inspiration till hos föräldrar och kompisar. Och vad brukar vara mest spännande inom naturvetenskap? Jo rymden naturligtvis!! Assi du gör en kanoninsats med din blogg :-D Alla ni som läser, skriv gärna ännu mer inlägg och berätta om hur just ni blev intresserade av astronomi. Ni som forskar, skriv och berätta om er forskning här på bloggen där allt fler -hoppas vi- kommer att bli inspirerade...

2009-01-11 17:39:20
Assi

åå, vilken härlig kommentar Anki! gjorde mig jätte glad! Jag ser också fram emot prisutdelningen :D. Jaa, det är alltid nervöst innan. Men när det är gjort så vill man göra det igen! Stipendium, NASA?! WOW säger jag bara! synd att du aldrig blev astronom, om NASA gav dit ett stipendium så var du nog riktigt duktig! tror att du är det fortfarande.

TACK för att du tycker det, hoppas att fler tycker samma sak. Ha det så jätte bra!

2009-01-11 17:55:47
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: