Till Sthlm och Galan! ♥

Ville bara säga hej då alla :). Nu är det lite mer än 3 timmar kvar, tills jag ska ta vagnen till centralen. Jag är för nervös för att kunna sitta framför datorn. Tänker gå hem till Sumeya ;)
Och imorgon smäller det! Presskonferens imorgon och på torsdag är det gala. Jag är så nervös. Hur ska jag sitta och prata om mitt projekt inför så många ?!  Så mycket jag har längtat ! Ni får alla ha det jättebra. Är hemma någon gång vid 17 tiden, på fredag. Då får ni besöka bloggen, för på då tänker jag publicera mååånga bilder :D. Åååh vad kul det kommer att bli. Detta knäcker studenten 10 gånger, utan tvekan. Jag menar, för ett halvår sen ungefär så var jag en nobody. Bara en tjej som älskar astronomi. Men nu får jag sitta bland sveriges främsta astronomer! Detta har jag bara drömt om! :D

 



Kommentarer
Henrik

Lycka till! Keep up the good work =)

2009-01-13 14:06:52
URL: http://henkeliduu.blogg.se/
Anki

Det är fantastiskt! Att göra det man drömt om, vad kan bli bättre? Var inte nervös då utan var glad istället. OK lite nervös är bra det piggar upp L

Grattis och lyckönskningar från Anki-Panki :-)

2009-01-13 14:24:05
Sofia

Grattis till att få åka till galan! Låter jättekul att få sitta bland såna man beundrar!

Och att det gått så fort för dig - hur har du lyckats med detta?

2009-01-14 12:55:40
URL: http://www.cageman.se
Thorsten Sandberg

Hej Assi,

Vi sågs i all hast på Observatoriemuseet i förmiddags. Grattis till priset. Här är info om frimärkena till Internationella Astronomiåret. Mot slutet hittar du en länk till bildbanken. Vad tycks?

Hälsningar,

Thorsten Sandbverg

Redaktör & pressansvarig Posten Frimärken



----------------



Posten uppmärksammar Internationella Astronomiåret 2009 med två nya frimärken





I samband med invigningen idag av svenska delen av Internationella Astronomiåret presenterade Posten två nya frimärken som ges ut den 29 januari. Motiven knyter an till ett internationellt forskningsprojekt om röntgenstrålningen från Krabbnebulosan. Sverige medverkar med mätteknologi och instrumenten skickas upp från Esrange i Kiruna.



FN har proklamerat 2009 som Internationella Astronomiåret för att fira att det gått 400 år sedan Galileo Galilei för första gången riktade en kikare mot rymden. Organisationen Posteurop (www.posteurop.org) följde upp med beslutet att astronomi ska vara årets tema för medlemsländernas Europafrimärken.



De två svenska frimärkena visar en stiliserad stjärnhimmel med Krabbnebulosan markerad, och det nybyggda instrument som hösten 2010 ska börja mäta den svaga röntgenstrålningen från nebulosan på ett nytt sätt.



Forskningen kring Krabbnebulosans röntgenstrålning drivs inom ramen för ett internationellt projekt (http://ttt.astro.su.se/news/20070705sv.html)

där Sverige medverkar tillsammans med Japan, USA och Frankrike, och väntas kunna bidra till ökad förståelse för hur universum uppkom.



Sverige har en viktig roll i projektet. Här konstrueras det instrument som med hjälp av en ballong ska lyftas upp från Esrange-basen i Kiruna.



Instrumentet som ska fånga upp röntgenstrålarna är uppbyggt av en mängd mottagare vilka uppifrån tillsammans ser ut som en vaxkaka i en bikupa. Denna konstruktion syns tydligt på frimärket. Diametern är närmare en meter.



På frimärket med Krabbnebulosan syns ballongen och kapseln med mätinstrumentet. Kapseln ska skydda instrumentet när det efter försöket tas ner med hjälp av fallskärm. Sedan trimmas det och återanvänds.



Fakta om frimärkena Europa 2009 - Astronomi

Frimärkena har formgivits av Einar Åkerlind. Tryckning har skett i offset och frimärkena förpackas i häfte med 4 frimärken och 2 motiv. Valören är 12 kronor, för utrikes brev. Krabbnebulosans placering på det ena frimärket är markerad genom att mönstret av en stjärna stansats ut ur märket på den platsen. Det är första gången något sådant görs på ett svenskt frimärke.



Digitala bilder kan laddas ner från:

http://hugin.info/134112/R/1277824/284948.jpg



Frimärkta brev och kort är det självklara valet för personliga hälsningar.



Vid frågor kontakta:

Thorsten Sandberg, Posten Frimärken. Telefon 08-7815087.

E-post: [email protected]





Med Postens hjälp kan meddelanden och varor levereras snabbt, säkert och kostnadseffektivt. Vi möjliggör mervärden hos våra kunder genom att kombinera fysiska och elektroniska flöden där Postens tjänster också kan integreras i våra kunders verksamhet. Med över 4 000 serviceställen ger vi daglig service till 4,5 miljoner hushåll och 900 000 företag i Sverige. Varje dag hanterar vi över 20 miljoner försändelser. Med drygt 30 000 medarbetare och en omsättning på nära 30 miljarder kronor är vi en av Sveriges större koncerner. Posten AB (publ) är ett publikt aktiebolag som ägs av svenska staten. Besök oss gärna på www.posten.se







2009-01-14 13:53:47
Fredrik

Jättekul att du var med på morgon-tv idag kl 6.43! Det var ju intressant om det där med astronomiåret! :-)

2009-01-15 08:47:00
Henrik

Kolla vad jag snubblade förbi! http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=130&a=470255



2009-01-15 21:43:20
URL: http://henkeliduu.blogg.se/
Assi

TACK så mycket ALLA!

jag gillar frimärkerna. Ska köpa dom så klart ;) Tack Anki!!.



Till Sofia: Om man har ett intresse och är ambitiös, så går ALLT fort. Man måste helt enkelt hålla glöden vid liv! ha det så bra!



Till Henke: Yepp, den läste jag på väg hem :)



Till Fredrik: Ja, verkligen. Det var jätteroligt, men man var ju självklart nervöst. jag fick vakna 05.00 den dagen!

2009-01-16 18:35:24
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: