A new red spot, på Jupiter.

Hejsan!

Nu har äntligen svensk media öppnat ögonen när det gäller Phoenix. En artikel på Aftonbladet har publicerats: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2542829.ab . Det ska verkligen bli häftigt att se bilderna på Mars, som ska tas två timmar efter landningen.  Som sagt, så början sändingen 24.00 Måndag.  Missa verkligen inte det! :)

Alla vet att Jupiter har två röda fläckar. Fläckarna är stora stormsystem. Jag är inte säker, men tror att den största kan rymma två jordklot! Nu har man hittat en tredje fläck!  Man tror att Jupiter har en global klimatförändring just nu, vilket orsakar temperaturskillnader på 10 grader . Ekvatorn blir varmare och sydpolen mycket kallare. Man har förutspått att denna stora temperaturskillnad kan ha orsakat uppkomsten till en tredje fläck. Man tror att den här fläcken kommer att försvinna efter några månader.
image213

Vist ser det vacker ut? Nn mycket fin bild! Ni kan se den nya fläcken till vänster (den minsta orange).
Viste ni att den stora röda fläcken är ett stormsystem som har pågått i 343 år. Den observerades först år 1665. Man vet inte när stormen precis började. Man såg den först för 343 år sedan. Kanske har dn hållit på i flera tusen år.

Kommentarer
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: