Tankar om framtiden

Jag kan sitta och fundera över jordens framtid ibland, och den ser inte ljus ut enligt mig. Då menar jag inte krig med atombomber, sjukdomar, naturkatastrofer osv. som kan leda till människans undergång. Jag tänker mer på all intelligent liv som vi skapar hela tiden. Jag läser tidskrifter och böcker, där författaren skriver om ny och revolutionerande teknologi. Spelar även WoW, vilket har lett till att jag ser världen ur olika synvinklar ibland. Den har förstärkt min fantasiförmåga om jag ska vara ärlig, vilket jag verkligen gillar. I spelet kan man ha superkrafter och äga fantastiska saker som inte finns i det verkliga livet, men som jag är säker på kommer att finnas en dag. Är det bra eller dåligt?

När man skapar intelligent liv så har man oftast något i naturen som inspiration. Allt från kräldjur till fåglar, naturen är en riktig inspirationskälla. Vi får nya idéer och vår vardag blir enklare, det är just så människan vill att det ska vara. Vi kan ta robonaut som ett exempel, roboten som liknar en astronaut och som hjälper dem på ISS. En dag kommer den att ersätta dagens astronauter och vi behöver inte oroa oss över att designa nya dräkter, tillverka bättre mat som man kan förvara under långa rymdresor osv. Det kommer även leda till att vi får pengar över som kan användas till annat inom rymdbranschen. Det är ju bra, eller?
 
Det som skrämmer mig mest är nog att vi en dag kommer att ha allt ersatt av intelligent liv. Att vi en dag lever i en värld, där det inte finns vanliga djur utan "djur" som vi själva har skapat. Intelligenta fåglar som flyger runt, fiskar som simmar och andra djur som har till uppgift att påminna oss om de bättre tiderna då dessa var levande. Vi kommer att ersätta allt enligt mig och det är oroväckande. Livskvalitén kommer att ändras totalt, inget kommer att vara naturligt längre. Vi kommer att prata med robotarna, vi kommer att ha dem som kollegor och dem kommer att vara våra vänner. 
 
Nu låter jag kanske gammal men jag kommer ihåg hur mina vardagar såg ut utan en dator. Jag fick min första när jag var runt 13 år, en begagnad som i princip inte klarade av något som dagens datorer gör. Jag fick vänta i 10 minuter för att få ett spel färdigladdat. Det fanns inga bekymmer och man spenderade mer tid med varandra. När man ville skicka ett brev så skrev man det för hand. När det gällde studierna så var man tvungen att leta efter böcker med informationen som man behövde, man fick kämpa mer. Men nu har varje hem minst en dator, vi har 3 fungerande hemma. Ett liv utan datorn funkar inte, detn har blivit till en drog. Och vi ska inte tala om alla hemsidor som vi besöker hela tiden, som Facebook. Vi håller kontakten med varandra via Facebook och e mail, vi skickar inte ett handskrivet brev utan ett elektroniskt som tar någon sekund att motta. Vi chattar med varandra och det finns ingen mänsklig kontakt mellan oss känns det som.
Vill vi skriva en uppsats så är det bara att leta information via internet. Det går även att ladda ner böcker och även uppsatser. Vi studenter fuskar så otroligt mycket nu för tiden, allt är tillgängligt. Ibland känns det som att vi inte använder hjärnan längre, datorn gör allt. Har ni tänkt på det här någon gång? 
 
Vi har många spekulationer kring jordens undergång och jag tror på 2 teorier. Antingen kommer en domedag att ske, kanske kommer en stor asteroid att träffa jorden. Eller så kommer robotarna att ta över jorden och deras skapare kommer att dö ut. En dag kommer vi faktiskt inte att behövas längre, vi människor kan inte anpassa oss till framtidens miljöer. En robot kan. 
 
 
 
Bra exempel som visar hur lata vi människor är och hur nödvändig teknologin är. Istället för att laga maten och testa själv så kan människan göra det här istället. 

Kommentarer
Stjärnskådaren

Om vi skapar en artificiell intelligens på vår nivå, så borde den kunna förbättra sig själv i en accelererande hastighet, tror jag. Vi skulle isåfall hamna långt efter. Men tänk om vi kan uppfinna så kallad mind uploading, dvs överföra vårt medvetande och intellekt till en dator? Då skulle vi kanske kunna bli del av denna utveckling själva.

2012-09-25 07:46:50
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: