Voyager 1 och 2

Hej!
 
Jag har skrivit om Voyager sonderna ett antal gånger och nu tänker jag göra det igen. Ska snarare visa en grym video som jag hittade, ni måste se den. Den handlar om Voyager 1 och hur lite det är kvar tills den lämnar solens skyddande magnetfält och når ut i det interstellära mediet. Voyager 1 och 2 har rest längre än någon/något annat som vi känner till, och vem vet hur länge de tänker fortsätta.
 
 

Kommentarer
Jan-Erik

Ibland kommer det förslag om att spara in de miljoner dollar om året det kostar att behålla kontakten med Voyager-sonderna, hoppas att sådana förslag fortsätter att mötas av starka protester så att vi kan följa dom i minst 10 år till.

2012-06-26 15:59:14
paulina

åh så spännande! jag har blivit helt besatt av voyager 1 på senaste!

2012-06-26 20:05:31
URL: http://plina.devote.se
Astro

Hej!
Jag vet inte vad jag ska välja senare när jag ska söka vidare till universitetet.
Vad är dina erfarenheter och tankar om Civilingenjör Rymdteknik vid LTU, i jämförelse med kandidatprogram Astronomi + master i Astronomi vid t.ex. SU eller UU.
Varför valde du Civilingenjör och varför valde du inte kandidat + master i astronomi?
mvh
Astro

Svar: Hejsan!Jo, jag valde rymdteknik eftersom att jag älskar teknik. Jag kan se mig själv bygga kretskort, någon robot eller satellit, och jag håller mig helst borta ifrån teoretiskt fysik, vilket jag tror de andra utbildningarna har mycket av. Vi får räkna mycket (matte och fysik), men även programmera och vi har även haft elektronik kurser vilket jag tycker är kul. I Uppsala och SU har man mycket astronomi tror jag, något som vi inte har så mycket av tråkigt nog. Astronomin kommer först när vi flyttar till Kiruna, vilket är i mitten av vårt tredje år.
Jag gillar utbildningen, men den är tuff om jag ska vara ärlig. Man måste ha viljan, har man den så klarar man sig! Har du fler frågor så tveka inte att maila mig! :)
Assiye Suer

2012-06-28 13:20:37
Johannes Winger-Lang

Sjukt coolt!

2012-07-01 09:38:25
URL: http://johanneslang.blogg.se
Astro

Tack för insikten. Undrar också vilken, av de tre inriktningarna som finns, har Du valt eller ska välja? Och varför? (Flygteknik? Rymdfarkoster och instrumentering? Eller rymdens och atmosfärens fysik?)
Hare bäst och sikta mot stjärnorna! :)
mvh Astro

Svar: No problemo! Jag har skrivit ett inlägg om utbildningen tidigare, checka inlägget http://astronomi.blogg.se/2009/october/draft-okt-25-2009.html . Tror att jag svarar på de flesta frågorna.Jag valde rymdfarkoster och instrumentering eftersom att jag gillar elektronik och min dröm är att bygga en satellit (som ska söka efter exoplaneter) eller en robot som ska gräva igenom Enceladus isiga yta och söka efter liv. Det krävs mycket elektronik och därför fick det bli den inriktningen :)
Assiye Suer

2012-07-14 19:24:04
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: