Falla fritt

Jag tycker att det är riktigt läskigt att åka Uppskjutet eller Höjdskräcken på Liseberg. Och den nya Atmosfear ska vi inte tala om. Fritt fall är läskigt, speciellt den där känslan man har i magen. Det är inte höjden, utan känslan som skrämmer mig. Dessa åkattraktioner är ingenting jämfört med det den här mannen tänker göra. Han heter Felix Baumgartner och han tänker falla fritt och bryta ljudvallen (utan ett flygplan eller något annat)! Han ska med andra ord åka snabbare än ljudets hastighet, i detta fall falla. Ingen människa har gjort det tidigare, så lyckas han så blir han den första någonsin! Så här kommer det att gå till:
En heliumballong med en kapsel skall lyfta upp till en höjd på ca 37 km. Kapseln hänger under ballongen och han kommer att befinna sig inuti den.
När ballogen har nått en viss höjd så kommer denna våghals att kasta sig ut ur kapseln och 35 sekunder efter fallet kommer han med stor sannorlikhet att bryta ljudvallen! Han beräknas att komm upp i en hastighet av 1100 km/h! Efter det kommer han att fortsätta att falla i ytterligare 5 minuter, för att sedan dra sin fallskärm ca 1 km från marken.
Han kommer under färden att ha på sig en specialsydd dräkt, som påminner om en rymddräkt faktiskt (se videon). Den ska skydda honom från bland annat -70 graders kyla. Lyckas han med detta så kommer han att slå 4 världsrekord samtidigt!
Galen eller inte, det är frågan. Jag hade ALDRIG i mitt liv gjort något sånt här! Det kan inte bli läskigare än det här!

Kommentarer
Johannes Winger-Lang

HAhah ah herregud... läskigt värre!

2012-02-09 12:24:50
URL: http://johanneslang.blogg.se/
Jan-Erik Bryntesson

Ja, man kan ju inte låta ett världsrekord stå i hur många år som helst. Det är ju mer än 50 år sedan Joe Kittinger hoppade från 31 kilometer. Nästan lite förvånande att ingen har gjort om det sedan dess.

2012-02-16 19:20:18
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: