Europas nya astronauter

Många vill bli astronauter, men få blir det. Dels för att det krävs mycket och dels för att det är så många som skickar en ansökan. Men ESA har fått 6 nya astronauter, och dem presenterades den 23:e av ESAs Jean-Jaques Dordai. ESA hade då en ceremoni i European Astronaut Centre som ligger i Tyskland där astronauterna stolt tog emot sina diplomer. Familjer, vänner och media var på plats. Från och med nu kan dem kalla sig för astronauter, vilket jag är säker på många vill!

År 2008 sökte ESA efter nya personer som kunde bli astronauter och kandidaterna valdes år 2009. Dessa har sendan dess tränat för att bli astronauter. Men det gäller att sticka ut, för 8800 ansökan togs emot!
Det ESA först och främst sökte var personer som kunde jobba i grupper och samarbeta med andra. Dem 6 som valdes var enligt ESA klickade redan från början, så dem utmärkte sig bäst.

“When we introduced these six new astronauts, the most important part was not that there were six individuals representing five member countries, but a team of six persons representing Europe,” said Mr. Dordain at the ceremony.  Gud vad jag vill träffa Dordain!

Astronauterna heter och kommer ifrån:
Thomas Pesquet, Frankrike. Luca Parmitano, Italien. Alexander Gerst, Tyskland. Samantha Cristoforetti, Italien. Andreas Mogensen, Danmark och Timothy Peake från Storbritannien.

Detta blir Danmarks första astronaut och nordens andra! Det händer inte ofta och det beror på att länder som betalar mest får större chans att få en astronaut. Rättvist enligt mig. Och som vanligt är det bara en kvinna med bland gänget. Undrar varför det är så egentligen. Kanske är det fler män som söker.
 


Kommentarer
Stjärnskådaren

Det är ju fler män som söker, men jag undrar också varför. Har man grundförutsättningarna så lär man ju försöka i alla fall.

2010-11-26 07:32:17
Assi

Det är garanterat fler män som skickar en ansökan. Borde inte ESA satsa på kvinnliga astronauter istället? Bara välja ut ett par stycken. Kvinnor kan lika mycket som män

2010-11-28 18:48:44
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: