Kommer Japan att lyckas?

Som jag skrev så tänker Obama strunta i att bygga en månbas och istället satsa på att skicka människor till Mars.
En månbas är väldigt bra, för då kan man lasta av/på innan man reser långt. Men tur att det finns andra som tänker på det. Tror att Obama tänkte på presidenten JF Kennedy när han ville skicka människor till Mars. Han har en dröm, precis som Kennedy hade, och det är att en amerikans astronaut ska ta det första steget på en okänd himlakropp.

Läste precis en artikel på Aftonbladet, om att Japan som tänker bygga en månbas. Först så trodde jag inte på det, men sen när jag sökte runt på internet så var ryktet sant. Varför trodde jag inte på det? Jo, för att Aftonbladet skrev att robotarna ska vara på plats år 2015. Det är väl lite för tidigt? Men det stämmer! År 2020 ska basen vara klar.

Projektet kommer att kosta över 17 miljarder kronor. Humanoida robotar kommer att skickas till månen och deras uppgift är att bygga en månbas på månens sydpol. Robotarna, men även månbasen, kommer att drivas av solenergi. Och med hjälp av HD kameror kommer forskarna (och även vi andra hoppas jag) kunna se månens yta och följa dem under resans gång. Robotarna kommer även att samla månprover med sina människolika armar, som sedan kommer att skickas till jorden med hjälp av raketer. Dem är även utrustade med olika instrument (bland annat kommer månens inre att undersökas). Robotarna kommer att kunna tänka själva, men de går även att styras från jorden.

Jag tycker att Japanerna är ambitiösa och kommer säkert att gå över amerikanerna en dag. Men detta är väl lite för ambitiöst? Dock är det smart att skicka robotar istället för människor. Människor behöver mat och annat, men robotarna klarar sig själva. Det stora problemet kan vara att en robot fastnar i en krater (eller något annat) och då kan det bli svårt att flytta på den. Fast japanerna tänker väl på det med antar jag. Vill ni läsa mer om detta projekt, så ska ni besöka denna sida. Ska bli kul att se om detta verkligen blir av eller inte.


Tänkte på dessa när jag läste arikeln.

Kommentarer
Stjärnskådaren

Låter faktiskt lite ambitiöst, men om de får pengarna och det politiska stödet så kan det bli av, men hur snabbt är frågan i så fall. Väldigt intressant i alla fall.

2010-05-30 07:22:07
Assi

Tycker också det. Hoppas att det blir av, och inte läggs ned bara.

2010-05-31 09:53:49
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: