Bli en rymdturist, för 10 miljoner kr.

Snart är det faktiskt möjligt, det var ju bara något man drömde om förut. Men år 2012 ska ett rymdhotell stå klart och kunna ta emot besökare. Detta tack vare en anonym person som skänkte 30 miljarder(!) kronor till Galactic Suite. Och det kostar 10 miljoner kronor att checka in på hotellet, per natt! Galactic Suites säljer paketresor med tre nätter på hotellet och åtta veckors "träningsläger" på en exotisk ö inkluderat i priset.
 
Hotellet kommer att befinna sig 520 km över jordens yta, vilket är en bra bit från ISS (ca 100 km). Därifrån kommer man självklart att kunna se jorden, men också 16 solnedgångar /dag.

Även om det kostar mycket, så har 43 personer redan gjort en reservation! Det skulle jag också gjort om jag hade haft mycket pengar. 
Hotellet har plats för fyra gäster och två astronautpiloter och kommer att färdas kring jorden i 30 000 kilometer i timmen, 520 kilometer ovanför jordens yta. Det tar 90 minuter att ta ett varv kring jorden.  För att ta sig till hotellet måste man köpa biljett på Virgin Galactics rymdfarkost. Det kostar 1,5 miljoner kronor tur och retur. Resan tar ungefär 36 timmar.

Dock finns det inga hotellpersonal, men vad spelar det för roll? Bara man får se jorden från rymden! Vem klarar sig inte själv i ett par dagar?

Självklart har bara dom mest rika personerna råd med en resa lik denna. Men i framtiden kommer resor till rymden att bli mer vanliga, och även vi "vanliga människor" kommer att ha råd. Detta kommer självklart att ta flera år (runt 20 år kanske?) men det är värt att vänta.


Kommentarer
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: