Ett X på månen.

Det här är kanske något för dom som tror att det finns marsmänniskor som bor under Mars' yta. Tro det eller ej. jag snackade med en person på youtube som sa det till mig. Skrattretande faktiskt. Men det här har jag faktiskt aldrig sett tidigare, ett X på månens yta.

What is this "Lunar X"? Once a month when the sun rises over Crater Werner in the Moon's southern hemisphere, sunlight floods the region's high terrain and makes a luminous criss-cross shape. "Observing the X has little or no scientific value. It is a trick of the light. But the effect is striking, and it is exciting to rediscover each month,"  Spaceweather.

Det här var faktiskt häfigt. Ska testa att hitta en sådan här nästa gång det är halvmåne, vilket är om typ 25 dagar ;D. Ska bli kul att se om jag hittar X:et.

Mer information om detta hittar ni här: http://idisk.mac.com/chapmandave-Public/WernerX2.pdf

Kommentarer
christofer

Visserligen är det svårt att på en sådan bild säga vilken upplösning det är (och vilken plats den föreställer) men nu kan man ju slå upp och se att Verners krater är 70 km tvärs över så krysset lär ju vara i den storleken också.

Annars hade det kanske kunnat vara t ex ett avtryck av något stativ eller liknande från någon av månlandningarna - om man inte hade känt till platsen för krysset vill säga...Krysset beror på samma ljus-och-skugg-effekt som det mer kända ansiktet på Mars.

2009-05-03 22:12:50
URL: http://www.gakforumet.tk
Assi

Han tog en stor bild av månen, sen så klippte han ut X:et. Så han har inte zoomat in så mycket. Så här bra kan vi i alla fall se med våra teleskop på observatoriet, så jag måste gå och testa!

Precis, som ansiktet på Mars. Det var därför jag skrev att en på youtube tror att det finns Marsfolk men att man inte hittar dom pga. att dom är under ytan. För dom kan inte andas över ytan, inget atmosfär nästan. Vem sa att Dom är som oss människor, kanske är solens strålning deras svar på syret här på jorden? Who knows liksom :P. Knäckte henne där iaf. Älskar att prata om sånt här!

2009-05-04 10:58:53
christofer

"kanske är solens strålning deras svar på syret här på jorden? Who knows liksom "Eller som de konstaterade i en Blixt Gordon-inspelning jag har på band från slutet av 70-talet:Gordon hade jobbat som rymdskrotstädare och fått in ett konstig stenliknande föremål som när det kom ner på jorden började växa och skjuta dödligt giftiga skott. "De växer så man ser det" var en kommentar. MEN en annan kommentar/slutsats som någon av de inblandade sade var detta: "Vår värld är kolbaserad - deras är det inte!"

De stenliknande sporernas växtkraft gick till slut att stoppa med radiovågor/ultrahögt ljud på en massa "megacykler"!Så "deras" värld var helt främmande för oss - precis som de små små små djuren/plankton(?) som lever långt nere i havets ljus precis vid kanten av sprickor på botten där det väller ut extremt het svavelhaltig materia - som annars hade dödat vem som helst, men de överlever mot alla odds! :-)

2009-05-04 23:50:31
URL: http://www.gakforumet.tk
Assi

jaså, det viste jag inte. intressant!ja, precis! Det där om planktonen har jag hört tidigare. Det är emot alla odds, men dom överlever. Vi människor vet mycket, men vi vet inte allt.

2009-05-05 10:34:05
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: