Bara timmar kvar..


Det bara bara timmar kvar till STS-127 uppskjutningen! 11,17 GMT (blir det 13,17 svensk tid? ) ska dom upp! Uppskjutningen sker som vanligt i Florida.

Vädret tycks för det första vara bra, det är 90% go. Med det menar man att det är 90% chans för astrononauterna att skjutas upp. Det är bra det, för jag vill inte att det skjuts upp. Då skjuts ju automatiskt Christers resa upp, vilket den redan har gjort med en dag!  Uppdragets huvudmål är att montera den sista delen av Japans experimentmodul Kibo.
5 rymdpromenader är planerade:

EVA 1:Kopplingsmekanismer kommer att installeras på Kibo modulen, skyddskåpor kommer att tas bort från Node 2 och 3. Wolf och Kopra utför rymdpromenaden.

EVA 2: En antenn, en pumpstation samt annan utrustning kommer flyttas till lastplattform 3 på ISS fackelverk. Detta med hjälp av robotarmen. Wolf och Mashburn utför rymdpromenaden.

EVA 3: Handtag och annan utrustning kommer installeras vid Exposed Facility. Även fyra av sex batterier kommer bytas ut solpanelen S6. Wolf och Cassidy utför rymdpromenaden.

EVA 4: De sista två batterierna på solpanelen S6 byts ut de tar även bort fotstöd och annan utrustning som inte behövs längre utanför ISS. Cassidy och Mashburn utför rymdpromenaden.

EVA 5: Förberedelse arbete inför kommande rymdpromenader, även om det finns restuppgifter från föregående rymdpromenader kommer dessa att utföras. En skyddsisolering på Dextre kommer även att bytas ut. Cassidy och Mashburn utför rymdpromenaden.  // (Wikipedia)  EVA= rymdpromenad.

Självklart kan man se uppskjutningen live på NASA TV. (Man kan btw.se Mark Polansky prata på NASA tv). Schema hittar ni på deras hemsida. Om ni inte orkar leta så har jag en länk till Schemat . Välj mellan PDF eller XLS.
Good luck till dem! Efter det är det Christers tur!!! God natt alla!

Uppskjutningen har ändrats, det blir inget idag. På Onsdag den 17:e ska dom upp istället. Det var någon läcka i den Externa Tanken. åååh, detta betyder att Christers resa skjuts upp! :(:( Dåliga nyheter!


Kommentarer
DiLLaN

Ching chong:p morning..

2009-06-13 02:26:58
Assi

jaa Dilek jaa :P

2009-06-13 09:48:19
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: