Cosmos: Origin of the Universe.

Carl Sagan's Cosmos, edited for rednecks. Är det bara jag som tycker att det här är roligt? Tänk om alla astronomilektioner hade varit som denna heheh. Man hade nog inte lärt sig så mycket ;)

Kommentarer
Christian Vestergaard

Assi!

Jag minns tydligt Carl Sagans TV-serie "Cosmos". Serien gick på bästa sändningstid på lördagskvällar (?) tidigt åttiotal(då det bara fanns två kanaler att välja på). Mr Sagan satt oftast i ett rymdskepp och styrde ut mot olika himlakroppar som han filosoferade lyriskt om (oftast med eftertryck i rösten). TV-serien var på hela tretton entimmesavsnitt och varje avsnitt inleddes och avslutades med en mäktig, suggestiv syntmusik och en melodislinga på piano som jag aldrig glömmer. (Syntmusiken komponerades av Vangelis). Några år sedan kom en bok ut på svenska (med samma namn som TV-serien.) Tyvärr gick astronomiutbildade Carl Sagan bort redan 1996. Videoavsnitt av Cosmos-serien kan man finna på Youtube. Jag kommer i håg att denna TV-serie var det som fick mitt astronomiintresse att starta på allvar.Mvh Christian Vestergaard

2009-07-29 14:47:09
assi

* Coolt. Jag har aldrig sett Carl Sagens Cosmos. Får nog göra det ^^*

2009-07-29 15:11:54
Stjärnskådaren

Om du har chansen, gör det. Det brukar finnas korta klipp på Youtube om inte annat. Cosmos är verkligen så bra att jag anser att den borde gå på SVT med jämna mellanrum.Astronomen Carl Sagan berättar inte bara om astronomi utan även om andra områden inom vetenskapen, och ofta får man lära sig historien bakom de upptäckter som gjordes. Mycket intressant.Carl Sagan hade förmågan att förmedla vetenskap till oss vanliga människor så att alla har en chans att förstå grunderna. Jag tror att om fler fick se Cosmos skulle fler förstå vetenskap bättre och ha ett betydligt större intresse för det också.

2009-07-29 15:41:45
Lifesigns

Håller på läser Sagan's "Pale Blue Dot" just nu, blir nog en bloggpost snart. :)

2009-08-01 10:27:12
URL: http://lifesigns.blogsome.com
Assi

jag vill också läsa boken! Får nog beställa den

2009-08-06 14:34:34
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: