Vi börjar resan med..

ESA har äntligen egna rymdfärjor. Medlemsländerna kom överens om att betala lite extra, för att göra detta möjligt. Och tack vare dom så är rymdfärjorna mycket mer avancerade.
Detta kom längligt, för man fick precis en signal från ett område runt stjärnan Alfa Centauri. Man riktade satelliten Corot mot sjärnan och runt denna stjärna kunde man hitta en himlakropp som är några gånger större än jorden.
ESA har upptäckt något stort, och denna gången är NASA inte inblandad.


Man bestämmer sig för att bygga en helt ny sond. Och det finns specialister som ristar in meddelanden på sonden. Dom som kontaktade oss vill säkert veta mer om oss. Signalerna som dom skickade har färdats i flera år, och dom är lite svaga. Forskarna kan inte tyda dom, men man vet att det är intelligent liv som skickar signalerna.

Det tar ett par år att bygga denna felfria sond, som ska skickas ut dit Voyager 1 och 2 skickades. Denna gång är det en europeisk sond. Sonden skickas upp med en Soyuz raket. Nu är det bara att vänta.
Som ni kanske vet så tar det över tusen år för en sond att nå stjärnan. Men ESA har tänkt på allt. Förutom solen som energikälla, så har sonden även ett eget kärkraftsverk. Men sonden använder även antimateria sombränsle. Men dessa  kommer man använda när man är vid Pluto. Detta för att nå en högre hastighet och man beräknar att det kommer att ta runt 60 år tills vi får en skymt av stjärnan.

Nu har sonen hunnit åka förbi Jupiter, och använder dens gravitation för att få en knuff. ESA forskarna jublar! Om ett par år når vi något som kallas för the terminal shock. Det är bara att vänta..

(Kom ihåg att detta är bara påhitt. Det som är i fetstil är däremot rätt ;). Bilderna stämmer!)

Kommentarer
Stjärnskådaren

Med rymdfärjor, menar du då den rymdfarkost ESA vill bygga som baseras på ATV?

2009-01-29 14:24:36
Assi

nej, det här är bara påhitt :).

2009-01-29 14:37:01
Stjärnskådaren

Jag bara skummade inlägget och uppfattade inte sammanhanget. Ber om ursäkt för att jag var lite trög :)

2009-01-30 12:12:57
Assi

ingen fara :). haha du är inte trög!

2009-01-30 12:18:53
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: