Rymdturism, vad tycker ni? #2

Hej alla!

Det fick bli filmen Changeling , detta pga. Göteborgs spårvagnar. Ja, jag gillar dom. Och åker helre i en spårvagn istället för en sån snabb vagn som finns i Sthlm. Men dom går alltid i sönder. Så vi missade filmen ;D. Ingen fara!
Har druckit 1 liter kola och ätit 2 kg popcorn tror jag. Köpte även en krydda med smörsmak, för jag älskar smör ;). Now to the news:

Jag vet inte om det här är goda nyheter för er, men för mig är det!  Ledsen alla rika, bli inte ledsna.
Nu har man bestämt att inte ta emot några rymdturister. Den internationella rymdstationen kommer med andra ord inte få besök av människor som inte är astronauter. Denna regel blir giltig efter 2009. Detta har den ryska federala rymdorganisationen Roscosmos sagt. 
ISS besättningen ska ju väva från nuvarande 3 stycken till 6 stycken. Därför kommer astronauterna och kosmonauterna att använda Soyuz färjorna. Och man har inte tid med rika rymdturister. Det kostar mycket att både skicka upp astronauter, men att samtidigt skicka upp turister.  Direktör Anatolij Perminov sa att dom sista kommersiella flygningar kommer att göras i år, i mars 2009 kommer Microsoft-programvara gurun Charles Simonyi göra sin andra resa till rymdstationen, och en kazakstansk kosmonaut kommer att flyga till ISS under hösten 2009. Sen är det slut.

Tidigare har rymdturisterna hängt med till ISS, och bott där i 10 dagar. Men Soyuz säterna kommer att behövas nu när besättningen ökar, och därför struntar man i rymdturism. Men Space Adventures ska ta hand om detta. Dom lovar att ge säkra platser åt rymdturisterna, fr.om. 2010 och framåt. Vi får se om dom lyckas!

Dåliga nyheter ? Absolut inte. Jag har sagt detta tidigare och säger det igen. Jag tycker att dom som har slitit för att bli astronauter och som har gjort allt för sin dröm , förtjänar att åka ut till rymden. Astronauterna blir astronauter för ett syfte, och det är att experimentera i rymden. Att utforska, och se hur allt fungerar.  Och så finns det rika som inte vet vad dom ska göra med pengarna, och bestämmer sig för att betala 40 miljoner bara för att leva i rymden.Jag kommer ihåg att det var en som sa att om man skickar upp rymdturister, så kan man bidra till vetenskapen. Ungefär så formulerade han/hon sig. Hur bidrar dom till vetenskapen? Turisterna åker ju bara dit bara för att se jorden från rymden. Aja, alla har sina åsikter ;). I framtiden kommer privata rymdbolag att skicka upp människor. Bygg eran egna rymdstation ;). ISS är till för forskning! :D. Eller skänk era pengar till fattiga :). Om ni så gärna vill til rymden, så borde ni kanske studerat astronomi eller något annat och sen försökt att bli astronaut ;). Vad tycker ni? Jag vet att dom flesta inte är emot rymdturism. Någon som verkligen är stor i mina ögon är han till vänster ;).
God natt på er alla!

Kommentarer
Alm

Jag tror så här: att innan vi 80-talister blir krukjord så är det nog vanligt med rymdturism. iställt för "1 vecka på kanarieöarna" så beställer man en resa runt månen och tebaks! det hade varit bra mkt ballare :), hoppas bara jag inte har fel :S vore roligt att komma ut i rymden, men samtidigt. vi är väl i rymden just nu :P:P vi säger cruising te månen. rymden låter dåligt då vi redan befinner oss där.

2009-01-21 22:40:20
Assi

ahaha, ja det hade varit häftigt att åka till månen. Men dom ska inte använda Soyuz raketerna. Bygg era egna :P. jag vet att det nu finns "rymdfärjor" som åker upp till rymden, människorna får känna 10 minuters tyngdlöshet (ungefär) och sen åker man tillbaka. Onödigt!

men som du sa, det kommer att bli mycket vanligare. Och billigare :)

2009-01-21 22:46:01
Gustav

Bra inlägg!Men du vet, störst kommer först och mycket vill ha mer. Så är det bara och så kommer det nog alltid att vara.. =(Mest respekt får väl dock seriösa vetenskapsmän och kvinnor som kämpat många, många år för att nå ut i rymden. =)

2009-01-22 00:14:39
Assi

Tack Gustav ;D

Ja, men då får dom fan bygga sin egna station:P. ISS är till för riktiga astronauter och forskning.

Ja, dom får all respekt! :D

2009-01-22 11:30:02
Henrik

Jag hoppas att rymdturismen drar igång rejält med privata satsningar, som t.ex. Virgin Galactic. De kommer att börja med uppskjutningar från Kiruna om några år. Här finns en massa expertis och en väl fungerande raketbas, plus en massa andra saker rika turister kan uppleva. Som till exempel Ice Hotel, finfin fjällmiljö, norrsken, fiske och skoteråkning å en massa mer... Kan bli en riktigt bra grej för Kiruna och Sverige!

2009-01-22 23:31:20
Assi

ja det kanske är bra för landet. Men tänk på dem som har kämpat i hela sitt liv för att bli astronauter och åka ut i rymden.

Det är som att jag vill jobba på ESA, medans en rik person bara betalar och får ett jobb där. orättvist :P , även om det aldrig kommer att hända. Men du förstår

2009-01-23 11:49:40
Leif Arndorff

Men är inte rymden till för alla, precis som jorden är till för alla? Skulle jag inte få åka till USA om jag inte likt alla utvandrare under 1800-talet kämpade stenhårt för att komma dit. Och vad tycker ni om alla de entreprenörer som kämpar stenhårt för att bygga alla dessa rymdfarkoster som kan komma de professionella astronauterna till godo?

Nej, rymden är till för ALLA.

2009-02-02 15:51:16
URL: http://www.rymdturism.se
Ingemar.T

Det finns både för och nackdelar med den sortens "rymdturism" Ryssland har bedrivit fram till 2009. De som köpt sig en plats har varit tvungna att utföra uppdrag precis som de andra astronauterna och jobbat konstant den tiden de varit uppe. Pengarna de betalat har ju heller inte skadat. Men givetvis kan inte människor kompensera sin avsaknad av utbildad kompetens med pengar och utbildade astronauter måste prioriteras i detta tidiga skede av rymdkolonisering. Men den rymdturism vi ser växa fram vid sidan av ESA och NASA just nu kommer antagligen bara att gynna utvecklingen av rymdresor i framtiden, både vetenskapligt och "nöjesmässigt". Att det ligger i företag som Virgin galactics intresse att utveckla bättre teknik för att ta sig längre och längre ut och erbjuda fler och fler tjänster till företag kommer att driva rymdindustrin framåt. Nationer visar idag tydligt att de hellre investerar i vapen än att utforska kosmos. Så låt de rika få flyga ut en sväng. Om deras pengar sedan placerar en sond på Enceladus som hittar mikrobiologiskt liv är det ju värt det. Men du har rätt, just nu borde ISS användas till det yttersta inom forskning och teknik, vi kommer nog ändå snart att få se nya stationer som kan användas som rymdhotell uppskickade av företag. Liknande Bigelow Aerospaces Genesis 1 och 2.

2012-05-06 18:00:35
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: