Nytt om Christer F.

Hej alla!
Dom flesta utav er sover säkert, men jag är vaken och tänkte uppdatera bloggen. Egentligen har jag inte varit så uppdaterad dessa dagar, för nolleperioden och alla aktiviteter. Men imorgon är det över, och jag kan äntligen läsa artiklar och ge er dom senaste nyheterna.

Men tack vare Chrisofer Döss (en vän) så hänger jag iaf. med. Har följt Christers resa lite kan jag erkänna, och snart dockar han med ISS. Det här skrev Christofer på Facebook:

Flygdag 3 har börjat. 20.30 svensk tid, alltså för lite mer än 2,5 timmar sedan,väcktes discoverybesättningen. Till varje resa så får besättningens repektive familjemedlemmar välja ut väckningslåtar och sedan turas de om att spela upp låtarna. Dagens... låt var Made To Love av TobyMac och den spelades för besättningens ända kvinnliga medlem Nicole Stott. Den tredje uppdragsdagen har nyss börjat.

Dagens största uppgift blir att docka med ISS (måndag kl 03:03 svensk tid. Ses live på www.nasa.gov/ntv).
En timme innan kommer färjan att vrida sig 180 grader så att IIS-besättningen kan fotografera undersidan och dess värmeisolerande "sköldar" för at se om något är trasigt och eventuellt behöver lagas eller bytas ut.
Själva lucköppningen och den efterföljande välkomstceremonin kommer att ske cirka två timmar efter dockningen - alltså vid 5-tiden i morgon bitti.


Jag undrar faktiskt vilken låt Christer kommer att vakna till, för sist han var där så valde hans familj en Abba låt. Återstår att se.
Något som jag tycker är häftigt är denna video, som Christofer också hade på fin fb sida. Jag viste inte ens att detta var möjligt. Man ser Discovery när den släpper bränsle tankarna. Det är ställer det har filmats ifrån som gör mig shockad egentligen. Se själva.


Youtube videon är något ni inte får missa!

Kommentarer
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: