I wanna know what you wanna know ;)

Nä, vad sägs om en frågestund? Bara ställ så MÅNGA frågor som möjligt, astronomi eller något annat vetenskapligt :). Kan svara på det mesta men inte ALLT :).  Ni har på er till imorgon. Var inte rädd över att din fråga är dum, det finns inga dumma frågor ;). Som Einstien sa: Jag förblev ett barn och ställde alltid dom enklaste frågorna.. (något i den stilen)

Kommentarer
Raghid

sv: hehe tack :=) du mena en galning :P, jora men det får bli en annan gång :(, har missat många grejer på observatoriet här osv. men det är inte allt, det kommer mer ;) och det här året är typ the lucky for astronomy ;D+ja har typ en fråga som jag typ tänker på ibland: varför har tillexempel andromeda andra namn som m31 och ngc osv. Är de namnen intenationella eller har det något med språken att göra, isåfall vfr ? :D

2009-04-07 15:38:36
URL: http://raggee.blogg.se/
Assi

Hehhe. Spelar ingen roll om du är en galning. Man har det säkert roligt med dig ahahha:P det verkar så bara.Now to your question: M31 osv..är s.k. Messier objekt. En astronom vid namn Charles Messier upptäckte. Finns 100 st . Eftersom att det finns så många så gav han dom namnen M1, M2 osv :). Bokstaven M står för Messier. Många amatörer brukar ha Messier maraton, dvs. letar efter alla galaxer och stjärnhopar som är med i Messier objekt listan.

Ha det gött!

2009-04-07 19:28:06
Robert

Jo de är helt internationella de där. Sen är ju astronomiska objekt kära barn till många: skriv in favoriten i lookUP:

http://www.jodcast.net/lookUP/

och klicka på Simbad-länken...Min fråga: vilka är de näst bästa grejerna i teleskopet just nu efter Saturnus?

2009-04-07 23:07:53
URL: http://popast.nu
Assi

:).

Hmm, efter Saturnus. Jag har faktiskt inte sett så mycket. Jag vill så himla gärna se GALAXER, Sombrero galaxen är en favorit, men även Antenngalaxen (älskar den).

Eftersom att jag inte sett någon av dessa, så måste väl Orionnebulosan vara nr.2 :)

2009-04-07 23:22:42
Malin

Fin blogg du har!

Såg Youtube videon om Universums mest avlägsnaste objekt. Nu till frågan, hur stor tror du att universum är?

2009-04-08 19:18:59
Assi

Thank you!

Oj, den här frågan kan ingen svara på. Den är oändlig. Universum har flera dimensioner, därför borde den väl ha en baksida också? åh, vet inte vad jag ska svara. Den är oändlig :P

2009-04-08 19:25:38
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: