Det här har dom flesta inte sett ;).

Tjena nattugglor!

Kom hem för 20 minuter sen, tro det eller ej. Tiden bara flyger iväg när man observerar. What a night! Jag fick se Saturnus, och ringen är liite mer tydlig känns det som. Såg även 4 av dens största månar, Titan, Dione, Rhea och Tethys. Jag filmade även Saturnus men filen vill inte fungera av någon anledning. Efter det gav jag mig ut på komet jakt, letade självklart efter den ljussvaga Yi-SWAN, runt 8 i magnitud. Och jag hittade den :D Jippii! Älskar Meade teleskopet! Kometen var inget speciellt, en prick bara. Men en komet är en komet. Det tog sin lilla tid att hitta den kan jag säga.

Sen hade jag lite tid över, så passade på att leta efter galaxer. Shit vad svårt det egentligen är, för dom är otroligt ljussvaga och svåra att hitta. Men guess what, jag hittade galaxen M109 som ligger i stjärnbilden Stora björn. En suddig liten klump, men man ska samtidigt tänka på att det är en galax som ligger flera miljoner ljusår bort!

Fick även se 5 satelliter och zoomade som vanligt in en. Snacka om att dom har en hög fart! Zoomade även in ett flygplan, vilket alltid är roligt. Och plötsligt ser jag ett stjänfall! Jag älskar stjärnfall! 
Sen som avslut fick jag se en STOR måne precis över horisonten. Orange färgad, stor och mycket vacker! Såg den när jag satt i bussen. Oj vilken överraskning, hoppade nästan till :P . Så med andra ord, en perfekt kväll!

Nu tänker jag sova, för imorgon ska jag börja lära mig att läsa koranen. Det har jag alltid velat göra! Kan läsa lite grann, har glömt det mesta. 
GO' NATT!

Kommentarer
Raghid

det låter fett najs , tänk o va ute på kvällen shit fan det cook nice ya

2009-04-10 23:45:29
URL: http://raggee.blogg.se/
Assi

Ja, man måste ju ut och observera himlen ;D. Inte så kallt när det är vår

2009-04-11 11:35:08
christofer

Låter som en sagolik natt! :-)

Ett blinkande flygplan ser man ju under en relativt lång stund och en lysande satellit-prick kanske bara under någon halv till en minut, men de rör ju sig ganska så snabbt över himlavalvet...! Är det inte svårt att följa en satellit eller ett flygplan med så pass "stort" teleskop?

2009-04-11 22:09:27
URL: http://www.gakforumet.tk
Assi

verkligen sagolik :)

Precis, satelliter är lite snabbare. Och vist är det svårt. Man hinner bara se satelliten i en mikrosekund innan den försvinner. Ett flygplan kanske 1 sekund. Men det är endå coolt ;)

2009-04-11 22:27:42
christofer

Jaja... Jag trodde/tänkte att du eventuellt hann med att följa dem på dess färd över himlapellen men så var alltså inte fallet... Då hänger jag med! ;-)

2009-04-16 19:54:09
URL: http://www.gakforumet.tk
Assi

Precis :)

2009-04-17 22:47:58
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: