Dagens fråga.

Jag brinner för den här frågan, det är något jag kommer att arbeta med i framtiden och jag kan inte sluta att fundera över det! Frågan är, finns det liv någon anna stans?
Säg vad ni tycker. Jag vill veta! Är vi unika, eller finns det liv i någon av dessa galaxer?! Vist är det möjligt, speciellt när det finns så här många galaxer.

Kommentarer
Raghid

jag tror det faktist, och jag tror också att det är människor som oss" Men grejen är att det är lång, stort avstånd gör att vi inte har upptäckt varandra än, vilket vi snart kommer kunna göra kanske, hoppas man iaf.Kom ihåg när ja hade pårov i 6an o den här frågan kom, ja skrev mer än 3 sidor A4 bara på den frågan :O

2009-04-09 17:05:45
URL: http://raggee.blogg.se/
Assi

jag tror det också. Det finns liv utanför våran galax, med stor sannorlighet!

Heheh, grymt. Det finns väldigt mycket att skriva om just den här frågan :)

2009-04-09 19:49:31
Raghid

sv: aa asså önska man va troll som visste allt o unde veta allt , skulle va kul :Dja asså de sa att det skulle åka i april men inte när vi har lov. och jaa döör om ja missa skolan , känner mig efterbliven, dfr sa ja nej, men låt de ha det kul :)

2009-04-09 19:59:55
URL: http://raggee.blogg.se/
Fredrik

TJA!

Jag tror att det finns många livsformer i rymden, men däremot tror jag att vi människor är tyvärr rätt unika att vara en intelligent livsform, eftersom vi är tydligen det enda i universum som sänder ut signaler i form av tvsignaler, radiovågor, satelitöverföringar m.m.Trots flera decennium av sökande efter liknande signaler från rymden så har vi inte hittat en enda signal. Trots vi har svepat och sökt miljoner miljarder stjärnor så har man bara fått noll träff.Det är ju väldigt oroväckande att det är helt tomt med utomjordisk livssignaler från rymden, eftersom om rymden är nästan oändligt stort så borde det teoretiskt finnas massor av civilisationer som också sänder signaler som vi, och då borde man ha en massa signaler som går i alla riktningar i rymden under alla tidsåldrar.När man tänker på hur vanligt är det med intelligent liv här på jorden så är det bara vi under de senaste 75 åren haft den tekniken att kunna sända och ta emot signaler från rymden, Det finns ingen annat livsform här på jorden under flera miljarder år som liv funnit på jorden som har haft sån teknikutveckling som vi människan har idag. Hur stor chans är det då på andra världar som får sån slump att få en djurart som människan som kan ha teknikutveckling, och inte leva fortfarande som amöda, dinosalie eller apa än idag?Med det anledningen så är jag tyvärr väldigt pessimistisk att det finns något större advancerade livsformer i rymden, men hoppas ändå att jag har fel... och att det finns något i univerium av någon anledning satt skyddat signalkontakt med jorden, eftersom vi helt enkelt inte är mogna ännu för att ha kontakt med dom, eller så kanske dom sänder speciella signaler i rymden som vi fortfarande inte kan avläsa ännu dvs inte uppfunnit rätt signalteknik ännu.GLAD PÅSK!

2009-04-10 03:22:14
Assi

Ja, jag håller med di Fredrik!

Om du tänker på WOW signalen, så kan jag säga att en ESA anställd hade ett föredrag om liv i andra planeter. Han sa att det inte var något speciellt om jag minns rätt.Jag tycker också som dig, att det kanske inte finns människor som oss. Men bakterier och andra livsformer som vi inte har sett är mycket möjligt.Jag tror att vi en dag kommer att hitta en jordlik planet, men eftersom att den ligger för långt bort så kommer vi inte kunna besöka den. Det känns bara så. Tack för att du ville dela med dig av vad du tycker! ;). Glad påsk!

2009-04-10 10:22:19
christofer

Frågan är väl egentligen inte om eller var det finns liv, eller ens när det fanns eller kommer att finnas...

Frågan är väl egentligen hur kan det påstås att det inte finnas liv i detta ofantliga stora - både i tid och "rymd" - universum med dess myriader av galaxer!

2009-04-10 11:31:44
URL: http://www.gakforumet.tk
Assi

ja eller hur! Hur kan det påstås att det inte finns liv där ute?!

2009-04-10 15:56:01
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: