Nya bilder!

Hej!
Idag har jag bara latat mig. Läst lite och titta på tv. Nu har jag fått nycklarna till observatoriet, så jag ska dit med kompisar på tisdag :D. Ska ge dom en privat visning så att jag tränar lite inför den riktiga visningen som är på onsdag.

Nu till astronomi. Såg att NASA har nya bilder på Mars, roligt.  Bilderna visar hur klimat förändringarna har format ytan på den röda planeten. Bilderna har tagits av satelliten Mars Reconnaissance Orbiter, en jättebra satellit. Den kan visa jättesmå detaljer, detaljer lika stora som en stol, direkt från Mars' atmosfär. Den har tagit mer än 1 000 bilder.
Till höger har ni en bild på planetens nordpol, tagen med satelliten. På bilden ser man is som är ca 3,2 km tjockt. Bilden visar att området är täckt av is, men även sand. Detta tyder på att området vat täck med sand, men som sedan täcktes med is när temperaturen sänktes och blev kallare.  Självklart är inte färgerna på bilden verkliga. Man har bara stärkt färgen för att visa detaljerna, som man oftast gör med astronomi bilder. Den här bilden är faktist den bästa bilden tagen av satelliten. Nu hoppas man på fler sådana :)

"Scientists all over the world are already using these images to understand many previously-unexplained phenomena on the Red Planet. We might also discover brand new types of features never seen before.."    Vi håller tummarna!

Nu ska bilderna studeras, och förhoppningsvis ska bilderna ge svar till hur jorden formades.

Kommentarer
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: