Lyckade projekt.

NASA bara lyckas hela tiden..

Phoenix ser snö falla ner på Mars, och spelar in det också. Detta blir första gången en människa ser riktigt snö falla ner på Mars. Forskarna bakom Phoenix projektet jublar. Dom har bevisat att Phoenix var ett riktigt lyckats projekt, som både hittade vattenis och snö, samt mycket annat.

Nu har NASA upptäckt att solen inte är en perfekt sfär,som man alltid trodde att den var. Med en precision som inte går att jämföra med annat har forskare räktant ut det. Men med hjälp av NASA's RHESSI spacecraft, en satellit. Efter många år av solaktivitet har solen skapat ett s.k. "skal", som har gjort att radien har blivit lite större och mindre vid polerna. Om ni vill läsa mer om detta får ni besöka NASA.

NASA skickar även namn runt solen, ditt namn! Besök namn för att skicka ditt namn runt jorden. Dom har gjort detta tidigare, t.ex. skickat namn runt månen. Självklart gjorde jag också det. Men skynda er, lite tid kvar.

Och dom får nya idér hela tiden. Som denna:
NASA scientists hope to hear what it sounds like on the surface of Mars for the first time when they attempt to switch on the Phoenix Mars Lander's microphone in the next week or two, mission leaders announced on Monday.

Absolut INGEN kan svaret till detta, ingen har försökt sig på detta heller. Mer om detta senare. Sist men inte minst, så höll NASA en 50 års jubileums gala. Något som verkligen har förtjänat.

Kommentarer
Fredrik

Frågan är ju om det är riktigt snö som snöar där i Mars, dvs snöflingor av frysen vatten eller om det är något annat? Har inte hittat något info om det...

2008-10-03 12:19:55
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: