Pyramiderna+asronomi=sant?

Hej!
Snart ska jag till Egypten. bara 24 dagar kvar :D, kan inte tro det! Vi ska besöka dom berömda pyramiderna utanför Kairo.
Jag har tidigare läst att pyramiderna har något med astronomi att göra. Kommer inte ihåg riktigt. Nu när jag läste illustrerad vetenskap, en artikel om pyramiderna. Så här står det:

Pyramiderna i Giza.
Åldern på de egyptiska pyramiderna har aldrig med säkerhet avgjorts, men de tre stora pyramiderna vid Giza uppfördes sannorlik mellan 2800 och 2800 år f Kr. De är orienterade så att var och en av de fyra sidorna är vända mot norr, söder, öster repektive väster. Vissa arkeoastronomer menar också att de tre pyramiderna symboliserar de tre stjärnorna i stjärnbilden Orions bälte. Stjärnornas pch pyramidernas inbördes avstånd, storlek, ljusstyrka och orientering motsvarar varandra till stor del.

Vad tror ni, är detta sant eller inte? Jag tror mest att det är en slump att dom står som dom gör. Egyptierna hade nog en annan avsikt när dom byggde dessa pyramider. Varför ska dom bygga pyramiderna efter Orions bälte? Så vitt jag vet så är det inget speciellt med Orions bälte. Hmm, en slump eller inte? Isåfall, vad symboliserar dom största pyramiderna då? Om ni tittar på bilden så är det tre pyramidern där framme, och tre större bakom dem. Kan detta betyda något annat? Eller är det bara människan som har en stor fantasi och tror att dom symboliserar något?

Kommentarer
Amanda

jag vill också åka till Egypten!

2008-10-01 13:44:01
Intressant

Hej igen, jag skrev lite om detta i ett annat inlägg.Om du är välkänd med att pyramider finns i alla kontinenter! Så är dom alla gjorda enligt samma matematiska principer, alla är avspeglingar av stjärnor och solen. Framför allt solen som alltid får en speciell relation vid, vårdagsjämning, sommar-och vintersolstånd. Alltså är arkitekturen gjord på ett medvetet sätt som talar om att det inte är en slump eller bara en grav.I Kina har dom täckt över sina pyramider med jord så att dom ska bli överväxta. Vilket är synd men Kina är ju speciellt. I Bosnien finns det senaste fyndet av pyramider. Men i många andra delar av världen. Sen finns det andra konstruktioner som talar om att det fanns en högt utvecklad teknik förr i tiden. Bland annat Puma Punku.Jag tycker att det finns många tecken på en väldigt avlägsen men väldigt högt utvecklad mänsklig civilisation. Det finns mycket som kan ha påverkat oss, katastrofer, solstormar eller annat som gjort att tidigare civilisationer fösvunnit och förfallit.Om du tänker dig att människan förr i tiden ALLTID tittade på stjärnorna så är det rätt självklart. Vi idag ser knappt något alls p.g.a. stadsbelysningen.Det fins många teorier, men just denna att pyramider är gravar och att det är en slump är något som väldigt många inom forskarvärlden avfärdar. Det går ju inte att exakt få svar på det men inte helle kan man datera åldern på stenar, bara på biologiska fynd i närheten.

2012-04-16 05:14:14
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: