Finns ingen bättre planet.

Heej!
Idag är det måndag, och alla går till jobbet eller skolan. Men jag är hemma, jobbet börjar nästa månad. Skönt!
Läser som vanligt artiklar, och hittade faktist en intressant. Tänk om vi var tvungna att flytta från jorden imorgon, vilken planet hade varit bäst att flytta till? En vetenskaps man svarade på den här frågan. Så här sa han (kommer att tillägga saker):

Vi börjar med planeten som är närmast solen, och sen går vi inåt. Låt oss börja med Merkurius. Den här planeten kan man egentligen ta bort på en gång. I solljuset, när det är dag, så är det stekhett. Och om nätterna är det iskallt. Och ingen atmosfär heller, vilket inte kan skydda oss från strålning som kommer från solen och rymden. Men det största problemet är dagarnas längd, som är ungefär 180 jorddygn långa. Dvs, solen skiner i 180 dagar i sträck. Detta ger oss ingen sömn osv. Så därför kan man rösta bort Merkurius. Låt oss gå vidare.

Venus är nästa planet. Den är lika stor som våran planet, och har kallas för våran syster planet. Atmosfären är tjock, vilket skyddar ytan från solljuset. Men det är själva miljön som inte tillåter oss att leva på denna planet. När det regnar, så regnar det inte vatten. Nej, det regnar syra, frätande syra. Och den kolsyre rika atmosfären har en desnitet som är 100 ggr. jordens moln. Med andra ord, så är dom väldigt tjocka. Detta ger en växthuseffekt, och man tror att jorden kommer att likna Venus någon gång i framtiden. Forskaren nämner inte heller att det bara finns lava och vulkaner i planeten, inget vatten. Farligt!

Då testar vi med nästa planet, Mars. Om man jämför med Venus så är det bättre på Mars. Den har en tunn, koldioxid haltig atmosfär. Om nätterna är det självklart väldigt kallt, men med en bra och tjock jacka (snowsuit) så funkar det. Det finns inget syre, så man behöver en syrgas tub för att andas. Men i en längre tid kan forskare försöka att ändra temperaturen. Om man smälter polar isen, så kan temperaturen faktist öka och växter kan växa och ge oss syre. Men detta är bara en dröm, man tror inte att någon kommer att göra detta. Men Mars är den bästa kandidaten.

Sen har vi Jupiter, Saturnus, Uranus och Neptunus, gasjättarna. Dom är "gjorda av" gas, och är väldigt lik våran sol faktist. Hade dom varit större och haft starkare gravitation så hade dom också varit solar. Detta gäller alla gasplaneter. Solen är också bara av gas, som gasjättarna. Något som är känt hos dessa planeter, är att dom inte har någon fast yta. Därför kan man inte landa på dessa, utan man sjunker direkt. Och inget syre att andas, bara farligt gas. Därför behöver man inte försöka att flytta till dessa planeter. Men däremot har dom månar, med vulkaniskt aktivitet. I framtiden bor man kanske på en utav månarna, vem vet?

För att avsluta det hela så kan man summera detta: Jorden är den enda planeten i solsystemet som tillåter liv. Därför borde man ta hans om våran planet, istället för att tänka på hur man ska flytta människorna till andra planeter. Jorden, en unik planet!

Vill ni läsa HELA artikeln så besöker ni Planeter .

Kommentarer
Emanuel

Har alltid gillat Neptunus bäst (Förutom Jorden då, men om man räknar bort den). När jag var liten tyckte jag att den var så otroligt häftig och mystisk, och jag får fortfarande rysningar ibland när jag tänker på den. Det är nåt med att den ligger längst ut, är klarblå och har alla dom här starka stormarna, på grund av nån mystisk inbyggd energikälla som man inte kan förklara. Värsta grejen.

2008-10-14 00:10:38
URL: http://emanuelblume.blogspot.com
Assi

ja jag håller med. Men den planeten jag tycker mest om är Pluto, som inte får kallas för planet nu.

Det är något med att den är så lite, kall, långt bort, har en konstig bana osv. :) ehehe

2008-10-14 01:00:28
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: