Mördas pga. utseendet

Det här är nog det värsta jag har läst, någonsin. Eller kanske inte det värsta, men artikeln är bland top 10. Har inget med vetenskap eller astronomi att göra.

De tvingas bo i skydd hos guvernören. Albinos jagas och mördas i Afrika.
Är det inte helt sjukt? Det finns tydligen vissa som har för sig att det är okay att döda andra pga. utseendet.  I norra Tanzania och runtomkring finns det gäng, som dödar albinos och sen säljer kroppsdelarna till häxdoktorer. Dessa häxdoktorer tillverkar sedan smycken av deras kroppsdelar, som sägs locka fram guld och rikedomar.

En pappa till en albinopojke berättar för nyhetsbyrån att hans son är fullständigt skräckslagen av fasa.  - När han går på gatorna säger vissa människor saker i stil med "vår rikedom går förbi".  Och dom tjänar mycket på mördandet också. Albinomördarna kan tjäna upp till 500 000 dollar, motsvarande cirka 3,8 miljoner kronor, för en albinokropp. Enligt Richard Ciza säger ryktet att albinokroppar bland annat placeras på guldgruvor eftersom de enligt sägnen får guldet att komma till ytan.Vissa fiskare använder kroppsdelarna som bete för att hitta fiskar som påstås ha guld i magen.  Vist är detta hemskt? Och att man måste fly från sina hemstäder bara för att inte bli mördade. Väldigt hemskt och jag hoppas att man fångar mördarna och sätter dom i afrikas värsta fängelse.


Richard Ciza, till vänster, och andra albinos har samlats för att söka skydd i burundiska staden Ruyigi. Innan Richard kom hit var han tvungen att hålla sig gömd i djungeln i två dygn.


Kommentarer
mattias

verkligen hemskt

2008-10-16 20:48:25
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: