Planeterna, denna veckan.

Heejhej!

Nu är jag pigg igen :). Nu håller jag på med Stellarium. För jag får oftast frågan, när kan man se den här planeten osv.
Kanske borde jag skriva det här, eller vad säger ni? Jag vet inte om det är så kul att se venus eller Merkurius. Inget intressant med det. Saturnus är bäst att se. Men jag ska endå ge er alla klockslag. Det är då ni kan se dom som högst över horisonten.  Vi ser vart man kan hitta dom den här veckan.

Jupiter och Venus, klockan 15.30 ungefär. Ligger i stjärnbilden Skytten. Eftersom att det fortfarande är dag så är det
svårt att hitta dem. Ligger i Söder.

Uranus, klockan 16.50 ungefär. Ligger i stjärnbilden Vattumannen. Lite svårt att se kanske. Har aldrig testat. Ligger i sydöst. Kanske inte så rolig att se ;).

Saturnus, klockan 04.45. Så är ni vakna , passa på. Bästa planeten enligt mig. Roligt att se på. Ligger över månen, inte svårt att se:), men åt sydöst.

Neptunus, klockan 16.50, till höger om Uranus. Ligger i Stenbocken, mitt stjärntecken ;). SVÅRT att hitta om man är nybörjare.

Merkurius ska ni inte ens försöka att hitta, för den är vid solen. Klockan 12.25, åt Söder.

Och Plejaderna...den är inte svår att missa. Ligger lite under Perseus, åt öster och kan ses runt 19.15. Liknar en suddig fläck på himlen. Fin att se med ett teleskop.

Och Pluto är ingen planet länge, och det är ingen idé att hitta den. Det bästa teleskopet har inte ens tagit en bra bild av den. Den ligger låååångt bort och är liten.
Och kom ihåg att planeterna inte ligger där dom gör idag hela tiden. Jorden roterar, så göräven planeterna. Så dom befinner sig på olika platser hela tiden. Ladda ner stellarium om ni verkligen vill veta NÄR man kan se dem.


Kommentarer
Robert

På AG häromdagen tipsade Peter Rosén om en riktigt fin bild som han tagit på Uranus:

image.php?id=541" rel="nofollow">http://astronet.alderaan.nu/viewimage.php?id=541AG-tråden i fråga: http://tinyurl.com/ag-uranuskort

2008-11-22 23:21:59
URL: http://popast.nu
Assi

Hmm, länken fungerar inte :S.

2008-11-22 23:49:59
Robert

Hur ska man skriva länkar på blogg.se egentligen?Nytt försök:

http://astronet.alderaan.nu/phpBB3/viewtopic.php?t=3787

eller med tinyurl: http://tinyurl.com/5ws9wh

2008-11-23 10:58:08
URL: http://popast.nu
Assi

Nu gick det hihih ^^!

2008-11-23 11:43:38
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: