Teleskop

Hejsan!

Sitter och tittar på Simpsons, bara älskar att göra det.  Idag ska jag bara ta det lugnt och SOVA! har haft så mycket plugg, och nu när allt är slut vill man bara sov :).
Igår beställde jag mitt teleskop, äntligen! Tror att jag får det om 1 vecka eller något. Gud vad jag vill ut och bara titta använda teleskopet. Något jag verkligen har längtat till! Dilan vill att jag övernattar hos henne, och tar med mig teleskopet. Hon vill se Saturnus, och självklart ska hon få göra det. gäller bara att hitta den. Blir kanske enklare nu när jag anväder ett teleskop med motor. Med min gamla var det väldigt svårt att hålla det stadigt. Nu blir det nog inga problem. LÄNGTAR!

Som ni vet så har jag hållit på med en astronomi hemsida, och guess what, fick mvg :D Gött! Ni får se hemsidan på måndag. Vill först ändra lite på designen, så att det inte ser SÅ amatörmässigt ut. :)

Vad mer har hänt under veckan förutom plugg? Har handlat det sista till studentbalen och studenten. har bokat tid hos en fotograf, som ska fotografera mig och några vänner med våra studentmössor. Sen har jag inte gjort så mycket. Har köpt VÄRLDEN finaste halsband och armband till balen. Längtar så innerligt till balen!
Justdet, vi tog emot en kanin också. Den hade blivit slagen av barn (en tand hade gått spruckit) , efter att någon hade tröttnat på den och lämnat den ute i skogen. kaninen hittades i min systers skola, och vi bestämde oss för att behålla den. Nu har vi 2 kaniner ;). Vi älskar djur, speciellt jag. Vet verkligen inte hur någon kan slå djur. ojoj

För en liten stund sen tittade jag i min gamla astronomi-bok, där jag klistrar in olika astronomi artiklar. Kul att jag hade klippt ut varenda artikel om Christer fuglesang, t.om. artikeln om solpanelen som krånglade. Ni som har läst hans bok kommer nog ihåg att en solpanel inte ville veckla in sig helt. Men att det till slut fixades.

Phoenix ska snart landa på Mars!! Synd att man inte har läst om detta i en tidning. Nu ska Phoenix landa på Mars den 25 Maj! Då får man säkert se något om detta i Media. Phoenix har med sig instrument för att kunna leta efter mikrobiologiskt liv på Mars, och för att leta vatten. Man sköt upp Phoenix med en Delta II raket, den 4 augusti 2007.Phoenix kommer att landa i de vattenis-rika områdena kring nordpolen och använda sin robotarm för att gräva i den arktiska terrängen. Nu gäller det att hålla tummarna. Vilket fynd det hade varit om man hade hittat bakterier på Mars. Kan inte ens föreställa mig hur dom på NASA hade reagerat då. Jag tror däremot inte att man hittar något form av liv. Kan inte föreställa mig det bara. 

Den 28:e ska jag på en föreläsning om Svarta hål. Professor Ramesh Narayan, från The Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics,  Harvard University, under rubriken "Astrophysical Black Holes", föreläser i aulan i Göteborgsuniversitets huvudbyggnad i Vasaparken. Den är för allmänheten, så är du intresserad så är det bara att komma. Föreläsningen börjar klockan 18 och slutar 1 timme efter. Mer om professorn kan ni läsa här:
http://cfa-www.harvard.edu/ast/homepages/narayan.html. Allt är på engelska.

Nu har jag nog skrivit det mesta. Ni får ha en fortsatt trevlig fredag!

Kommentarer
olle melin

tjenixen! Vilken Sky-Watcher är det du köpt? Håller på och spar själv, du får gärna ge en liten recension här när du provat den. Det finns ju så mycket att välja på :) Just nu är jag inne på en Vixen, men vi får väl se!

2008-05-24 18:00:34
ASSI

hejsan!
Jag har beställt en Sky-Watcher Skyhawk-1145PM, kostar 1995 kr. Vist finns det mycket attvälja på, svårt att välja. Självklart kan jag ge en lite recension. :) Hoppas att jag får teleskopet nästa vecka :) Ha en trevlig dag!

2008-05-24 18:51:52
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: