Köp en egen rymdfärja.

Hejhej!

Ett av dom mest komplicerade fordonen, byggt någonsin. Den grundar sig på 1970-talet teknik, och har bara ett badrum.
Självklart pratar jag om en rymdfärja. Man planerar att sluta skjuta upp Endeavor, Atlantis och Discovery, år 2010! Dessa har använts många gånger och behöver "pensioneras" (efter 133 flygningar). Istället tänker man bygga nyare varianter, som är ännu bättre. Men detta är upp till Obama, ifall han vill fortsätta att använda dessa. För ex- presidenten Bush planerade att fortsätta använda dessa och skicka människor till månen igen, och även till Mars!
Vad ska man då göra med Endeavor, Atlantis och Discovery?  Skulle du vilja ha en egen rymdfärja? Alla svarar nog JA! Men tänk efter först.

Rymdfärjor består av mer än 2,5 miljoner delar,  370 km kablar(230 miles), 1440 ström brytare och lite annat.
Den väger omkring 2.04 miljoner kg, när den har bränsleraketerna och tanken kopplad.
Och den har en hastighet som är 25 gånger snabbare än ljudets hastighet! På tio sekunder når den en hastighet på 100km/h. 

NASA uppmanar museer och andra vetenskapliga organisationer att lämna förslag på vad man skall göra med dessa. Har ni några förslag ;)? Tror att man kan skicka förslag till NASA. Men dom lär inte tacka ja om jag ber dom skicka rymdfärjan till Sverige så att vi som inte har sett en rymdfärja äntligen får se en :).
Det roliga är att det står, for only 42 million $, you can own a space shuttle. Någon som vill betala? jag vet inte om dom som skrev den här artikeln, verkligen är seriösa. Läs Själva .

Kommentarer
Henrik

Jag skulle kunna få råd med det faktiskt. Om jag jobbar 24 timmar om dygnet och undviker att betala skatt kan rymdfärjan bli min om bara lite drygt 324 år!

2008-12-18 13:04:22
URL: http://henkeliduu.blogg.se/
Assi

ahhahaa, perfekt jue! fast om 324 år så kostar säkert en rymdfärja 10000 kr kan jag tro

2008-12-18 16:25:29
niklas

om vi ska skicka sond eller nåt växter eller nåt till mars då krävs mycket mycket högre fart och höjd som når mars dessa mars bana är inte samma bana som går runt solen mars bans är längre avstånd från solen och solen har så stark dragnings kraft dess vi måste ha raket motor som klarar att åka i från solens dragnins kraft och jordens dragnings kraft man väger ca 75 kg på jorden sedan man väger ca 32 kg på mars och man väger flera gånger tyngre på solen än jorden därför man måste ha så hög fart så att man kommer till mars dragnings kraft men när man är mitt i mellan jorden och mars då drar solens dragnings kraft in raketen in i solen därför man behöver större o starkare raketer för att ta till mars men om ni undrar varför måne och jorden inte dras in i solen jo orsaken alla månar och planeter har egen dragnings kraft då sam arbetar solen och jorden bli ett magnet cirkel runt solen därför jorden går i ett magnet cirkel runt solen dess kallas jordens bana månen har ochså egen magnet cirkel runt jorden så på sätt blir att om månen blir aldrig för långt eller för nära jorden så detta magnet cirkel dras måne till rätt avstånd till jorden igen och om ni undrar hur jorden snurrar sin eget ekvatorn jo jordens dragnings kraft gör att jorden snurrar alltid lika fort därför man måste åka raket på jordens bana tills lämplig avstånd till mars sedan ökar man upp till enorm hastiget för att skapa cenfural craft från solens dragnings kraft upp tills det är nära mars bana då vänder man raket för att bromsa till lagom fart sedan fortsätta resan fortare än mars tills man landar på mars men om man ska åka till venus så är det enkelt bara att vänta tills jorden o venus är nära varandra så skjuter man mot venus och sedan låta solen drar ner raket mot solen men man måste styra raket rätt håll tills man når venus dragnings kraft då dras raketen ner med venus dragnings kraft istället för solens dragnings kraft det är inte precies så det funkar det dunkar mest om avstånder än dragnins kraft om man ska åka till tex jupiter då behövs ännu snabbare raket att nå men till pluto ännu mer fart krävs det

2010-05-02 18:23:24
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: