Klart väder där du bor?

Läser som vanligt artiklar på aftonbladet.se. Hittade en till intressant artikel, om stjärnfall. Dom nämner inte att det är Perseider. Tänker kompiera några bitar från artikeln. Vill ni läsa hela har ni länken här : http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3086756.ab

Kan ses i Sverige - där det är klar himmel .Med början i natt och sedan ytterligare en till två nätter kan du, om du har tur, få se ett stjärnregn på himlen. - Förutsättningarna är tyvärr dåliga just nu , en massa moln är i vägen, säger Hans Gleisner Astronom på Observatoriumet i Lund. Ett par gånger varje år kan man runt om i världen uppleva Stjärnregn på himlen.- Det händer när jorden passerar genom en kometbana, en mängd grus ligger utspritt i banorna och när jorden passerar trillar gruskornen ner, säger Hans Gleisner. Fenomenet är inte unikt utan händer ungefär vid samma tidpunkt varje år däremot vet man aldrig i förväg hur kraftigt "regnet" kommer att bli berättar Gleisner.

Just nu är det molnigt här i Göteborg. Kommer nog att vara så hela natten. Vad kan man göra? Såg på popast.se att det ska bli en molnförmörkelse den 16:onde. Den här gången MÅSTE det vara molnfritt.
Nä, nu ska jag titta på Scrubs :D Skriver kanske ett par rader lite senare. Somnar ganska sent dessa dagar.


Kommentarer
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: